Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Aktiviteter

Grundlæggende brug af motorsav - TT061

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 14.00, pris 165 kr.

Kurset henvender sig til alle torpare, der ønsker at blive fortrolige med motorsave, samt fældning af mindre træer. Man behøver ikke allerede at eje en motorsav - og der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i kurset.

3 ledige pladser

Tour de Torp 6 - TORP6

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 14.00, pris 0 kr.

Kronoberg län, 27 km fra Alvesta

Vært: Gorm Hetmar

Gorm Hetmar vil meget gerne vise sit "smultronsställe", Djupadal, frem og dele herlighederne med nysgerrige og ligesindede besøgende. Djupadal er fra 1865 og fylder således 152 år i år. Ud over hovedhuset hører der til ejendommen en stor lade og tre udhuse. Djupadal ligger midt inde i skoven et par hundrede meter fra den mindre sø Norra Älten i Småland, Kronoberg Län, Alvesta Kommun i Sveriges mest sørige område.Stedet ligger langt (dog kun 3 km) ude i skoven i et storkuperet område. Ja, faktisk så langt ude, at der er traner, gæs, hjorte, elge, grævlinge og vildsvin som faste gæster - og kragerne går med seler! Man hører aldrig trafik, bortset fra skovmaskiner et par gange om året.Sted: Omkring 27 km nordvest for Alvesta. Rutevejledningen sendes til alle tilmeldte ca. en uge inden arrangementets afholdelse. Velkommen til.

25 ledige pladser

Tour de Torp 8 - TORP8

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 16.00, pris 0 kr.

Halland län, Järebro

Vært: Pia Borg

Torpet i Järebro er fra ca. 1860 med tilhørende ladebygning. På besøget hos Pia bliver der lejlighed til at undersøge byggestilen fra den gang, huset og laden blev bygget samt en snak om, hvad de gamle landbrugsredskaber har været brugt til. Bålpladsen ved torpet indbyder til at lave pandekager over bål, eller der kan bages pizzaer i bageovnen i køkkenet. Tag gerne lidt mad med til eget forbrug, som kan tilberedes over bål. 

Rutebeskrivelse sendes til deltagerne mailadresser.

12 ledige pladser

Tour de Torp 7 - TORP7

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.30-kl. 14.30, pris 0 kr.

Jönköping län, Villstad Kyrkby

Vært: Mette Boelt Kristiansen

Kom til rundtur i Danjelastugan, som er bygget i 1856 og fortsat er under renovation. Mette forsøger at holde den fine, gamle stil i huset, uden at det bliver helt musealt. Et besøg i Mettes torp giver også mulighed for en rundtur i historiske Villstad Kyrkby, som er fredet pga. af kulturelle- og naturmæssige værdier. Her kan ses gamle kirkestalde, gamle danske hærlejrpladser og gravhøje.

Kørevejledningen sendes pr. mail til deltagere.

Der serveres kaffe, te, øl og sodavand. Medbring gerne madpakke til at nyde i haven ved godt vejr eller i husets stuer ved "Smålandsvejr".

28 ledige pladser

Tour de Torp 5 - TORP5

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 12.00-kl. 17.00, pris 0 kr.

Län/by:  Skåne / Österlen  - 297 94 Degeberga

Vært: Geert Fredslund

Hos Geert får du historien om køb og renovering af Skånehuset, der ligger 155 m over havet og kun et par km fra Skånes største vandfald, Forsakar.Torpet ligger på en naturgrund med både gamle og nye frugttræer på grænsen af Linderödsåsens storslåede skov, som er Sveriges sydligste vildmark. Området er derfor meget vildtrigt med mange dådyr, rådyr, vildsvin og masser af gæs og beliggende kun 10 km fra tranernes store landingsområde ved Pulken. Her nydes godt af gode naborelationer og jagtmuligheder. Geert deler gladeligt ud af sin viden og giver råd og tips om Österlen.Traktement: Fika, frugt og drikkevarer.Kørselsvejledning: Sendes på mail til tilmeldte.Tidspunkt: Kl. 12.00-14.00 eller kl. 15.00-17.00

25 ledige pladser

Tour de Torp 1 - TORP_1

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 13.00-kl. 19.00, pris 0 kr.

Kronoberg Län, Målaskog i Ljyngby

Værter: Birthe og Rolf Lystryp Andersen

Birthe og Rolf byder velkommen til deres ejendom, som er en ca. 200 år gammel smålandsk mangård. Ejendommen består af et stort beboelseshus i tre etager med hele otte ildsteder og en enkel avlsbygning.Gården er beliggende midt i et naturreservat, som byder på smukke naturstier og spændende flora. Landskabsformerne på grunden stammer fra et tidligere granitbrud, der har ligget på Birthe og Rolfs jord.Birthe og Rolf glæder sig til at vise deres smukke ejendom frem.

17 ledige pladser

Vedligeholdelse og reparation af motorsaven - TT062

Søndag d. 27 august 2017, kl. 10.00-kl. 15.00, pris 165 kr.

Kurset henvender sig til alle torpare, der ønsker at blive mere fortrolig med vedligeholdelse, fejlsøgning og reparationer af motorsave, som man selv kan udføre. Deltagere bør være fortrolige med grundlæggende brug af motorsave, fx via deltagelse i kurset “Grundlæggende brug af motorsav” – og det er en god idé at medbringe egen motorsav og filesæt til kurset.

4 ledige pladser

Torpare Café - NET03

Onsdag d. 6 september 2017, kl. 15.00-kl. 17.00, pris 0 kr.

Kom til kaffe og kage, og mød andre torpare. Første onsdag i hver måned fra klokken 15.00-17.00 afholdes der Torpare-café for alle medlemmer og frivillige. Der vil blive serveret kaffe og ”hjemmebragte” småkager i foreningens lokaler på Rosenkæret 13 A i Søborg. Øl og vand kan tilkøbes for egen regning. Det er tanken, at arrangementerne skal være medlem-til-medlem-baseret og skal bygge på en fælles interesse for det svenske. Deltagelse er gratis. Vel mødt!

98 ledige pladser

Sådan køber du fritidshus i Sverige - JØ019

Onsdag d. 6 september 2017, kl. 17.30-kl. 20.30, pris 0 kr.

Drømmer du om køb af fritidshus i Sverige, kan du her få hjælp og vejledning til at finde det rette hus. Boligkøb i Sverige er ikke helt det samme som i Danmark, og der er masser af gode råd at hente denne aften, som kan spare dig både tid og penge i sidste ende. Der er mange overvejelser man bør gøre sig: Hvordan man finder drømmehuset, og hvor det skal ligge? Samtidig skal du forholde dig til de juridiske, økonomiske og skattemæssige forhold ved huskøb for ikke at nævne selve husets stand og installationer. Hos Danske Torpare ved vi alt om dét at købe og eje fritidshus i Sverige - og vi deler gerne vores viden med dig!

Arrangementet er gratis og åbent for alle – også folk der ikke er medlemmer af Danske Torpare.Vi glæder os til at se dig/jer!

31 ledige pladser

Skovtorpare Café - NET04

Torsdag d. 7 september 2017, kl. 16.00-kl. 18.00, pris 0 kr.

Foreningens netværk for skovejende medlemmer, som vi kalder Skovgruppen, har startet en serie af regelmæssige, uformelle møder, hvor man uden dagsorden mødes med ligestillede og taler om herligheder og besværligheder ved at eje en skov i Sverige. Der har været afholdt ét møde, hvor snakken gik ivrigt blandt nuværende skovejere og dem, der gerne vil købe engang i fremtiden. Der udveksles erfaringer og gode råd og beretninger om de enkeltes ejendomme, og der er altid et par erfarne medlemmer til stede, som er parat til at hjælpe nybegynderne videre. Kom og vær med de næste gange, hvor der holdes Skovcafé på Rosenkæret 13 A i Søborg.

Hvis du ikke allerede er medlem af Skovgruppen, så kan du blive det ved at skrive til mail@torpare.dk

49 ledige pladser

Andelsforeninge, sameje eller noget helt tredje - JØ20

Torsdag d. 7 september 2017, kl. 17.30-kl. 19.00, pris 165 kr.

Når flere står foran at købe fritidshus sammen, melder sig spørgsmålet: Hvem skal være ejere, og skal vi måske eje ejendommen på en anden måde end personligt, dvs. ved at etablere en forening, selskab eller lignende? På denne temaaften tager vi en gennemgang af kollektive ejerformers fordele og ulemper med fokus på, hvordan vi træffer valget om organisation, hvordan reglerne skrives, og hvordan etablering og den fremtidige drift tilrettelægges. Lidt om økonomi, skat og konfliktløsning. Advokaterne Bjørn Nielsen (foreningens formand) og Lars Holm Rasmussen fortæller og giver råd.

28 ledige pladser

Svensk for begyndere i Søborg - SV049

Lørdag d. 9 september 2017 og søndag d. 10. september 2017, kl. 10.00 - kl. 15.00, pris 550 kr.

Bemærk ny dato(i Torpare bladet oplyst den 3. + 4. september 2017)

Få godt styr på den svenske udtale fra starten! På dette kursus gennemgår vi de svenske udtaleregler og træner udtalen ved hjælp af lette dialog- og læseøvelser. Vi arbejder selvfølgelig også med ordforrådet, og høreforståelsen får også sin del af kagen, når vi lytter til svenske lydbøger.

9 ledige pladser

Torpare Koret - MS021

Tirsdag d. 12 september 2017 og tirsdag d. 20. marts 2018, kl. 17.00 - kl. 19.00, pris 900 kr.

Torpare Koret Tirsdag d. 12. september 2016 kl. 17.00-19.00Kom og syng med i vores trevliga kor. Vi mødes om flerstemmige svenske sange og viser ca. hver anden tirsdag fra september til april – i alt 13 gange.

23 ledige pladser

Minirenseanlæg - TT066

Onsdag d. 13 september 2017, kl. 17.00-kl. 19.00, pris 100 kr.

Kom til informationsaften hos BioKube i Tappernøje, og oplev BioKubes patenterede minirenseanlæg (spildevand), særligt egnede til fritidshuse og svenske torp. Oplev BioKubes showroom og mød BioKubes ingeniører, og stil alle de spørgsmål du måtte have til anlæggene herunder det særlige vintersparemode, som er helt særligt for BioKube. Danske Torpares bestyrelsesmedlem Bjørn Donnis vil være tilstede under arrangementet. Vi afslutter arrangementet med servering af smørrebrød, øl, vand og kaffe/te.

Traktement: Smørrebrød, øl/sodavand og kaffe og te. Sted: BioKube, Centervej Syd 5, 4733 TappernøjeVært: Inger Schmidt, BioKube.

38 ledige pladser

Maskindag i Sverige - TT065

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 10.00-kl. 15.00, pris 100 kr.

For skovgruppen:

Vil du gerne vide mere om små skovmaskiner? Her får du en introduktion til flere forskellige maskiner, fx motorsav og buskrydder (til gallring). Deltagerne vil på kurset få præsenteret og demonstreret forskellige små skovmaskiner og mulighederne, fordelene og ulemperne ved hver af dem. Vi kan dog ikke garantere at du selv kan prøve maskinerne.Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Det vil være en god idé at medbringe høreværn, gummistøvler og evt regnfrakke. Hvis du ønsker at blive medlem af skovgruppen, kan du blot sende en mail til mail@torpare.dk

Mødested: Elmehult, 8, 36295 Urshult, Sverige

Traktement: Hakkebøffer fra værtens egen kalveproduktion, tilberedt på grill

Vært: Annika Carlsson og Jørgen Johansen

28 ledige pladser

Safaritur langs Linderödsåsen Hjortslingan - NU038

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 10.00-kl. 18.00, pris 170 kr.

Safaritur langs Linderödsåsen – Sveriges sydligste vildmark

Du får en fantastisk kultur- og naturoplevelse. Slotte og herregårde. Historiske mindesmærker fra dengang Skåne var dansk. Fugle, hjorte, vildsvin, skove og frugtplantager. Renæsanceslottet Maltesholm, hvor kronprins Frederik fejrede den officielle forlovelse med kronprinsesse Mary. Promenad i slotsparken. Vi kører via Hjortslingan videre til Borrestad, hvor vi møder store rudler af dådyr – Sveriges nok største område med hjortevildt. Dyrene tager sig ekstra flotte ud i efteråret. Vandring i Forsakar Naturreservat med Skånes største vandfald på 18 meter. Besøg i en rigtig backstuga. Pitstop i Hembygdsparken, Degeberga, hvor vi har picnic og spiser vore medbragte klemmer ved den gl. præstegård. Besøg i den historiske Agusastuga der står som da den sidste beboer døde i 1945. Derfra kører vi via Agusa Vildthegn med over 300 vildsvin til slottet Christinehof. Oplevelsesturens finale finder sted i Kaffestugan Alunbruket – Skånes ældste kaffestuga, hvor vi drikker kaffe og nyder stugans hjemmebag - og ser og høre om de storslåede historiske omgivelser.

41 ledige pladser

Svampetur i Nordsjælland - NU037

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 13.00-kl. 16.30, pris 125 kr.

Sammen med svampeekspert Bjørn W. Pedersen fra Foreningen til Svampekundskabens Fremmesamler vi svampe i skoven...

9 ledige pladser

Grundlæggende brug af motorsav - TT063

Lørdag d. 23 september 2017, kl. 10.00-kl. 14.00, pris 165 kr.

Kurset henvender sig til alle torpare, der ønsker at blive fortrolige med motorsave, samt fældning af mindre træer. Man behøver ikke allerede at eje en motorsav - og der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i kurset.

15 ledige pladser

Vedligeholdelse og reparation af motorsaven - TT064

Søndag d. 24 september 2017, kl. 10.00-kl. 15.00, pris 165 kr.

Kurset henvender sig til alle torpare, der ønsker at blive mere fortrolig med vedligeholdelse, fejlsøgning og reparationer af motorsave, som man selv kan udføre. Deltagere bør være fortrolige med grundlæggende brug af motorsave, fx via deltagelse i kurset “Grundlæggende brug af motorsav” – og det er en god idé at medbringe egen motorsav og filesæt til kurset.

15 ledige pladser

Svensk for let øvede i Søborg - SV050

Lørdag d. 30 september 2017 og søndag d. 1. oktober 2017, kl. 10.00 - kl. 15.00, pris 550 kr.

Kurset er for jer, som har gået på begynderkurset eller allerede er lidt rutinerede i sproget, og som gerne vil blive endnu bedre til svensk. Vi udvider ordforrådet og forfiner udtalen gennem dialog-, ordforråds- og læseøvelser og kigger på grammatikken i den udstrækning, det falder naturligt, og behovet skulle opstå.

11 ledige pladser

Svampetur i Gribskov - NU043

Lørdag d. 30 september 2017, kl. 11.00-kl. 15.00, pris 125 kr.

Har du lyst til at samle spisesvampe, men er ikke helt sikker i bestemmelsen, så har du mulighed for få hjælp fra svampeeksperten Bjørn Hirshals.  Bjørn har i mange år undervist i Svampeforeningens kurser, og vil på dagen lave en kort introduktion, hvor han uddeler en lille folder med de kendteste spisesvampe og værste forvekslingsmuligheder.  Herefter vandres i skoven, og man kan spørge Bjørn til råds om fund undervejs.  Der afsluttes med bestemmelse af de fundne svampe.

20 ledige pladser

Markaryd kommune netværksmøde - NET05

Lørdag d. 30 september 2017, kl. 11.00-kl. 14.00, pris 0 kr.

Hermed inviteres alle danskere, som har en ejendom beliggende i Markaryd Kommune til et stormøde den 30. september kl. 11-14 i Hinneryds Bygdegård, Hinneryd, 287 93 Strömsnäsbruk. Mødet er i samarbejde med Danske Torpare. Vi drøfter forskellige emner, som er relevante for husejerne og vi byder på frokost. Der vil blive rig mulighed for at stille spørgsmål til både kommunens politikere og tjenestemænd, som vil være til stede under mødet.

Af hensyn til forplejningen er tilmelding nødvendig. Du bedes tilmelde dig inden d. 25. september.

58 ledige pladser