Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Natur & udflugter

Naturen spiller en stor rolle for vores medlemmer, ikke mindst flora og fauna i det svenske. Vi inviterer dig bl.a. med ud i skoven på svampejagt og på tranekig.

Tour de Torp 6 - TORP6

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 14.00, pris 0 kr.

Kronoberg län, 27 km fra AlvestaVært: Gorm HetmarGorm Hetmar vil meget gerne vise sit "smultronsställe", Djupadal, frem og dele herlighederne med nysgerrige og ligesindede besøgende. Djupadal er fra 1865 og fylder således 152 år i år. Ud over hovedhuset hører der til ejendommen en stor lade og tre udhuse. Djupadal ligger midt inde i skoven et par hundrede meter fra den mindre sø Norra Älten i Småland, Kronoberg Län, Alvesta Kommun i Sveriges mest sørige område.Stedet ligger langt (dog kun 3 km) ude i skoven i et storkuperet område. Ja, faktisk så langt ude, at der er traner, gæs, hjorte, elge, grævlinge og vildsvin som faste gæster - og kragerne går med seler! Man hører aldrig trafik, bortset fra skovmaskiner et par gange om året.Sted: Omkring 27 km nordvest for Alvesta. Rutevejledningen sendes til alle tilmeldte ca. en uge inden arrangementets afholdelse. Velkommen til.

25 ledige pladser

Tour de Torp 8 - TORP8

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 16.00, pris 0 kr.

Halland län, JärebroVært: Pia BorgTorpet i Järebro er fra ca. 1860 med tilhørende ladebygning. På besøget hos Pia bliver der lejlighed til at undersøge byggestilen fra den gang, huset og laden blev bygget samt en snak om, hvad de gamle landbrugsredskaber har været brugt til. Bålpladsen ved torpet indbyder til at lave pandekager over bål, eller der kan bages pizzaer i bageovnen i køkkenet. Tag gerne lidt mad med til eget forbrug, som kan tilberedes over bål.  Rutebeskrivelse sendes til deltagerne mailadresser.

12 ledige pladser

Tour de Torp 7 - TORP7

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.30-kl. 14.30, pris 0 kr.

Jönköping län, Villstad KyrkbyVært: Mette Boelt KristiansenKom til rundtur i Danjelastugan, som er bygget i 1856 og fortsat er under renovation. Mette forsøger at holde den fine, gamle stil i huset, uden at det bliver helt musealt. Et besøg i Mettes torp giver også mulighed for en rundtur i historiske Villstad Kyrkby, som er fredet pga. af kulturelle- og naturmæssige værdier. Her kan ses gamle kirkestalde, gamle danske hærlejrpladser og gravhøje.Kørevejledningen sendes pr. mail til deltagere.Der serveres kaffe, te, øl og sodavand. Medbring gerne madpakke til at nyde i haven ved godt vejr eller i husets stuer ved "Smålandsvejr".

28 ledige pladser

Tour de Torp 5 - TORP5

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 12.00-kl. 17.00, pris 0 kr.

Län/by:  Skåne / Österlen  - 297 94 DegebergaVært: Geert FredslundHos Geert får du historien om køb og renovering af Skånehuset, der ligger 155 m over havet og kun et par km fra Skånes største vandfald, Forsakar.Torpet ligger på en naturgrund med både gamle og nye frugttræer på grænsen af Linderödsåsens storslåede skov, som er Sveriges sydligste vildmark. Området er derfor meget vildtrigt med mange dådyr, rådyr, vildsvin og masser af gæs og beliggende kun 10 km fra tranernes store landingsområde ved Pulken. Her nydes godt af gode naborelationer og jagtmuligheder. Geert deler gladeligt ud af sin viden og giver råd og tips om Österlen.Traktement: Fika, frugt og drikkevarer.Kørselsvejledning: Sendes på mail til tilmeldte.Tidspunkt: Kl. 12.00-14.00 eller kl. 15.00-17.00

25 ledige pladser

Tour de Torp 1 - TORP_1

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 13.00-kl. 19.00, pris 0 kr.

Kronoberg Län, Målaskog i LjyngbyVærter: Birthe og Rolf Lystryp AndersenBirthe og Rolf byder velkommen til deres ejendom, som er en ca. 200 år gammel smålandsk mangård. Ejendommen består af et stort beboelseshus i tre etager med hele otte ildsteder og en enkel avlsbygning.Gården er beliggende midt i et naturreservat, som byder på smukke naturstier og spændende flora. Landskabsformerne på grunden stammer fra et tidligere granitbrud, der har ligget på Birthe og Rolfs jord.Birthe og Rolf glæder sig til at vise deres smukke ejendom frem.

15 ledige pladser

Safaritur langs Linderödsåsen Hjortslingan - NU038

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 10.00-kl. 18.00, pris 170 kr.

Safaritur langs Linderödsåsen – Sveriges sydligste vildmarkDu får en fantastisk kultur- og naturoplevelse. Slotte og herregårde. Historiske mindesmærker fra dengang Skåne var dansk. Fugle, hjorte, vildsvin, skove og frugtplantager. Renæsanceslottet Maltesholm, hvor kronprins Frederik fejrede den officielle forlovelse med kronprinsesse Mary. Promenad i slotsparken. Vi kører via Hjortslingan videre til Borrestad, hvor vi møder store rudler af dådyr – Sveriges nok største område med hjortevildt. Dyrene tager sig ekstra flotte ud i efteråret. Vandring i Forsakar Naturreservat med Skånes største vandfald på 18 meter. Besøg i en rigtig backstuga. Pitstop i Hembygdsparken, Degeberga, hvor vi har picnic og spiser vore medbragte klemmer ved den gl. præstegård. Besøg i den historiske Agusastuga der står som da den sidste beboer døde i 1945. Derfra kører vi via Agusa Vildthegn med over 300 vildsvin til slottet Christinehof. Oplevelsesturens finale finder sted i Kaffestugan Alunbruket – Skånes ældste kaffestuga, hvor vi drikker kaffe og nyder stugans hjemmebag - og ser og høre om de storslåede historiske omgivelser.

41 ledige pladser

Svampetur i Nordsjælland - NU037

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 13.00-kl. 16.30, pris 125 kr.

Sammen med svampeekspert Bjørn W. Pedersen fra Foreningen til Svampekundskabens Fremmesamler vi svampe i skoven...

9 ledige pladser

Svampetur i Gribskov - NU043

Lørdag d. 30 september 2017, kl. 11.00-kl. 15.00, pris 125 kr.

Har du lyst til at samle spisesvampe, men er ikke helt sikker i bestemmelsen, så har du mulighed for få hjælp fra svampeeksperten Bjørn Hirshals.  Bjørn har i mange år undervist i Svampeforeningens kurser, og vil på dagen lave en kort introduktion, hvor han uddeler en lille folder med de kendteste spisesvampe og værste forvekslingsmuligheder.  Herefter vandres i skoven, og man kan spørge Bjørn til råds om fund undervejs.  Der afsluttes med bestemmelse af de fundne svampe.

20 ledige pladser