Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Natur & udflugter

Naturen spiller en stor rolle for vores medlemmer, ikke mindst flora og fauna i det svenske. Vi inviterer dig bl.a. med ud i skoven på svampejagt og på tranekig.

Skulptursavekursus - NU035

Fredag d. 23 juni 2017 og søndag d. 25. juni 2017, kl. 18.00 - kl. 17.00, pris 0 kr.

Program for skulptursavningskursus 2017Alle kursister laver i løbet af kurset 2 skulpturer og lærer derigennem en lang række tekniker. Der er plads til 8 på kurset og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet. Alle deltagere medbringer: 1 standard motorsav. Egen lovpligtig sikkerhedsbeklædning: Sikkerhedsbukser, sikkerhedsstøvler, øjen- og høreværn (Ingen deltager uden lovpligtigt sikkerhedsudstyr)  Hver deltager er forsikret via deres egen ansvarsforsikring/fritidsulykke forsikring – kurset har ikke en forsikring der dækker skader på den enkelte.

8 ledige pladser

Fælles kajaktur til Lille-, Mörke- og Store-Malen - NU036

Søndag d. 6 august 2017, kl. 10.00-kl. 13.00, pris 0 kr.

Fælles kajaktur til Lille-, Mörke- og Store-Malen.Vi mødes med vores kajakker søndag morgen kl. 10.00 i den nordøstlige ende af søen. Se kørselsbeskrivelse nederst.Inden vi går på vandet gennemgår vi dagens tur, som vil være bestemt af vind og vejr. Alt afhængigt af om vi bliver en gruppe af forskellige bådtyper og roere med forskellig erfaring, er det muligt at vi deler os i to grupper, så vi alle får den bedst mulige oplevelse.Der hvor vi mødes, og lægger bådene i vandet er der en god sandstrand, hvor der er nemt at komme op og i. For dem der har kajakken med til Sverige første gang, vil der blive sørget for ekstra guidens. Hvis vejret tillader det, skal vi en tur rundt på alle tre søer samt holde en pause på land undervejs. Da vi ikke kender bunden, er det en god ide med et par ro-sko, som man kan have på i vandet.Alle Torpare i alle aldre er velkomne! Man skal blot have sin egen en tur- eller havkajak + udstyr med, ligesom man skal kunne ro cirka 15 km på et par timer uden problemer. Man skal kunne svømme, samt selv komme op i båden eller ind til land hvis uheldet skulle være ude, selvom vi selvfølgelig hjælper hinanden undervejs.Målet med turen er at få en hyggelig oplevelse på søerne, i middelhøjt tempo (sit-on-top kajak er ikke egnet til turen). Deltagelse er på eget ansvar, og vi tager forbehold for aflysning på grund af dårligt vejr. Husk madpakke. Vel mødt!

12 ledige pladser

Tour de Torp 6 - TORP6

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 14.00, pris 0 kr.

Jeg vil mægtig gerne vise mit "smultronsställe", Djupadal, frem og dele herlighederne med nysgerrige og ligesindede besøgende.Djupadal ligger inde i skoven, et par hundrede meter fra en mindre sø, Norra Älten, i Småland, Kronoberg Län, Alvesta Kommun.Stedet ligger langt (dog kun 3 km) ude i skoven i et storkuperet område. Ja faktisk så langt ude, at det er traner, gæs, hjorte, elge, grævlinge og vildsvin som faste gæster - og kragerne går med seler! Man hører aldrig trafik, bortset fra skovmaskiner et par gange om året.Sted: Omkring 27 km NV for Alvesta. Rutevejledningen sendes til alle tilmeldte 1 uge inden arrangementets afholdelse. Djupadal er fra 1865, og fylder 152 år i år. Ud over hovedhuset, er der en stor lade og tre udhuse. Stedet er beliggende i Sveriges mest sørige område.Velkommen til.

25 ledige pladser

Tour de Torp 8 - TORP8

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.00-kl. 16.00, pris 0 kr.

Halland länTorpet er fra ca 1860 med tilhørende ladebygning. Undersøge byggestilen fra den gang både på stuehuset og på laden, snakke om hvad de gamle landbrugsredskaber har været brugt til, lave pandekager over bål evt. bage pizzaer i bageovnen i køkkenet. Tag gerne lidt mad med til eget forbrug, som kan tilberedes over bål.   Rutebeskrivelse sendes til deltagerne mailadresser.

15 ledige pladser

Tour de Torp 7 - TORP7

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 10.30-kl. 14.30, pris 0 kr.

Rundtur i Danjelastugan, som er bygget i 1856 og fortsat er under renovation. Jeg forsøger at holde den fine gamle stil i huset uden at det bliver helt musealt. Rundtur i historiske Villstad Kyrkby, som er fredet pga. af kulturelle og naturmæssige værdier. Vi ser de gamle kirkestalde, gamle danske hærlejrpladser og gravhøje.Kørevejledningen sendes pr. mail til deltagerne."Der serveres kaffe, te, øl eller sodavand. Medbring madpakke så nyder vi maden sammen i haven ved godt vejr eller i husets stuer ved Smålandsvejr."

30 ledige pladser

Tour de Torp 5 - TORP5

Lørdag d. 26 august 2017, kl. 12.00-kl. 16.00, pris 0 kr.

Historien om køb og renovering af Skånehuset – der ligger 155 m over havet og kun et par km fra Skånes største vandfald – Forsakar. Naturgrund på en lille tdl. med gl.og nye frugttræer - alt beliggende på grænsen af Linderödsåsens storslåede skov – Sveriges sydligste vildmark. Området er derfor meget vildtrigt med mange dådyr, rådyr, vildsvin og masser af gæs – og kun 10 km fra tranernes store landingsområde ved Pulken. Gode naborelationer og jagtmuligheder. Råd og Tips om Österlen.

25 ledige pladser

Safaritur langs Linderödsåsen Hjortslingan - NU038

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 10.00-kl. 15.00, pris 170 kr.

Safaritur langs Linderödsåsen – Sveriges sydligste vildmarkDu får en fantastisk kultur- og naturoplevelse. Slotte og herregårde. Historiske mindesmærker fra dengang Skåne var dansk. Fugle, hjorte, vildsvin, skove og frugtplantager. Renæsanceslottet Maltesholm, hvor kronprins Frederik fejrede den officielle forlovelse med kronprinsesse Mary. Promenad i slotsparken. Vi kører via Hjortslingan videre til Borrestad, hvor vi møder store rudler af dådyr – Sveriges nok største område med hjortevildt. Dyrene tager sig ekstra flotte ud i efteråret. Vandring i Forsakar Naturreservat med Skånes største vandfald på 18 meter. Besøg i en rigtig backstuga. Pitstop i Hembygdsparken, Degeberga, hvor vi har picnic og spiser vore medbragte klemmer ved den gl. præstegård. Besøg i den historiske Agusastuga der står som da den sidste beboer døde i 1945. Derfra kører vi via Agusa Vildthegn med over 300 vildsvin til slottet Christinehof. Oplevelsesturens finale finder sted i Kaffestugan Alunbruket – Skånes ældste kaffestuga, hvor vi drikker kaffe og nyder stugans hjemmebag - og ser og høre om de storslåede historiske omgivelser.

48 ledige pladser

Svampetur i Nordsjælland - NU037

Lørdag d. 16 september 2017, kl. 13.00-kl. 16.30, pris 90 kr.

Sammen med svampeekspert Bjørn W. Pedersen fra Foreningen til Svampekundskabens Fremmesamler vi svampe i skoven...

33 ledige pladser