Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Beregningsmodel til den danske selvangivelse

Der er godt nyt til alle medlemmer af Danske Torpare, som har købt hus i Sverige i 2017. Og til alle andre medlemmer, der vil have hjælp til at finde ud af, hvad man som ejer af fritidshus i Sverige skal angive på sin danske selvangivelse.

Medlemmer af Danske Torpare kan ved at logge ind på hjemmesiden bruge foreningens beregningsmodel til at finde det tal, der skal skrives på den danske selvangivelse i rubrikkerne 213 og 214. Det såkaldte indekstal for 2017 er lige kommet, og det skal bruges af dem, der købte hus i 2017. Det eneste tal, man skal sætte ind, er købsprisen. I svenske kroner vel at mærke. Har man købt i tidligere år, men ikke fået selvangivelsen på plads med rigtige tal, vælger man det år, man købte huset.

Bemærk, at regnestykket ikke skal gøres på ny til næste år, så længe vi har den nuværende lovgivning. Tallet ligger fast, eftersom det baseres på værdier i købsåret.

Her finder du flere oplysninger om skat samt link til beregningsmodellen

Hvad med rubrik 212?

Vi får ofte spørgsmål om udfyldelsen af rubrik 212. Har man købt i 2017, vil det være nærliggende at skrive købesummen. Har man købt tidligere og vil opdatere tidligere værdiansættelse, må man skønne selv. Et forslag kunne være at bruge den offentlige vurdering med tillæg af 1/3, eftersom den svenske vurderingslovgivning fastslår, at vurderingen tilsigtes at svare til 75% af markedsværdien. Dansk SKAT skal beregne den danske ejendomsværdiskat af den laveste værdi i 212, 213 og 214; så udfyldelsen af 212 får sjældent betydning.

Svensk ejendomsskat modregnes

For alle danskere med hus i Sverige er det vigtigt, at man på sin danske selvangivelse (rubrik 254) skriver, hvad man har betalt i ejendomsskat i Sverige. Dette beløb modregnes det, som man skal betale i Danmark, så man altså ikke bliver dobbeltbeskattet. Selvom man betaler det samme beløb i ejendomsskat i Sverige år efter år, skal man selv sørge for at tage højde for kursen, når man udfylder sin danske selvangivelse, hvor beløbet skal skrives i danske kroner.