Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Elgjagten er skudt i gang

Planlægger man en efterårstur til Sverige, er det en god idé at pakke en vest i bagagen. Ikke nødvendigvis den skudsikre udgave, men en refleksvest, som er tydelig på lang afstand, er en god foranstaltning. Mandag d. 8 oktober blev elgjagten nemlig skudt i gang.

Nord for et bælte, der går tværs gennem Värmland, Dalarna og Gävleborg startede jagtsæsonen for elg allerede i starten af september. Sæsonen for det sydlige Sverige løber fra mandag den 8. oktober til den 28. februar.

Det er typisk i de første uger af sæsonen, at der er særlig gang i jagten. Skal efterårsferie holdes i Sverige, kan det derfor være godt med nogle meget iøjnefaldende farver på tøjet, når man vandrer i skoven eller snuser rundt efter de sidste kantareller.

Hvert år skydes i omegnen af 100.000 elge, og hvert område har en bestemt kvote. Når kvoten er nået, er det slut med jagt i det pågældende område.

Elgen er ikke den eneste af skovens beboere, der går et hektisk efterår i møde. Det er højsæson for jagt på adskillige andre dyr.

Er man jæger med ambitioner om at nedlægge en elg, er der tonsvis af nyttig information at hente hos Svenska Jägereförbundet. Danmarks Jægerforbund skriver også om jagt i udlandet, transport af våben over landegrænser, og hvad man ellers har brug for at vide.

Danske Torpare har netop etableret et netværk for medlemmer med interesse for jagt. Mere information om netværket følger snarest. Det er dog muligt allerede nu at tilmelde sig jagtnetværket, så man modtager relevant information om arrangementer og lignende. Det gør man ved at logge ind på torpare.dk, og under min profil kan man finde netværket og tilmelde sig.