Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Forbud mod åben ild i mange län og kommuner

Det er ikke kun i Danmark, at solen skinner fra en skyfri himmel. Det gør den også i det svenske - og der er ikke udsigt til regn de næste dage. Derfor har mange län og kommuner udsendt et varsel om risiko for brand pga. tørke, og de fleste steder er der forbud mod at tænde bål. Mange steder må du stadig grille, så længe du gør det med omtanke.

Det er Länsstyrelsen eller den pågældende kommune, der beslutter, om der er forbud mod eller restriktioner for åben ild.

Brandfaren er stor over hele Sverige, og flere steder kategoriseres den som '5E', hvilket betyder ekstrem brandfare og udgør den absolut højeste risiko.

Det har medført et forbud mod åben ild over store dele af Sverige. Herunder er et udpluk over län (hvor størtstedelen af danskere med hus i Sverige findes) med aktuelle forbud:

  • Blekinge Län

  • Halland Län

  • Kalmar Län

  • Kronoberg Län

  • Skåne Län

Men vær opmærksom på, at forbuddet ikke kun omfatter ovenstående län. 

Bliv opdateret på situationen

Der er flere steder, du kan søge information, hvis du vil være helt sikker på, om der er varsler eller forbud i dit område.

Du kan altid tjekke hjemmesiden for det enkelte län eller kommune. Her finder du portalen til de 21 Länsstyrelser, hvor man kan finde sit pågældende län.

Derudover findes der også en gratis app, BRANDRISK Ute, som kan hentes til iPhone og Android. Læs mere om app’en.

Informationer kan også findes hos Räddningstjänsten i kommunen eller hos SMHI.