Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Hvem skal have besked, når du flytter adresse i DK?

Når du skifter adresse i Danmark, er det vigtigt at informere de svenske myndigheder og forsyningsselskaber, hvis du har fritidshus i Sverige. Hvis de ikke har fået din nye adresse, er det meget sandsynligt, at vigtige breve og regninger strander, inden de når til din nye postkasse.

Det er der desværre mange danskere med fritidshus i Sverige, der har oplevet. Men det er heldigvis muligt at undgå rykkere, fogedsager og strømafbrydelse, når man ved, hvem man skal kontakte.

  • Skatteverket

Det svenske skattevæsen skal underrettes, hvis du skifter adresse. Husk at angive organisationsnummer og navne på alle ejere. Oplysningerne sendes til mailen til goteborg@skatteverket.se.

  • Kommunen

Det er også vigtigt at oplyse den nye adresse til kommunen, fordi de løbende sender regninger for slamsugning og renovation. Ofte skal man bede kommunen om at oplyse den nye adresse til de selskaber, der står for at udføre disse opgaver.

  • Andre forsyningsselskaber

Desuden skal el-forsyningsselskabet i Sverige også have besked, ellers risikerer man at stå uden el på torpet, hvis regningerne strander. Internet- og tv-udbydere samt Radiotjänst, skal have besked, hvis det er relevant.

  • Forsikring 

En meget grim overraskelse er at finde ud af, at man ikke har en forsikring, fordi regningerne ikke er nået frem. Særligt fordi dette formentlig først bliver opdaget, når man har brug for sin forsikring. Derfor er det helt afgørende, at man husker at melde flytning til forsikringsselskabet.

Er man en del af en grundejerforening i Sverige, bør de naturligvis også underrettes.