Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Opdatering om svensk radio- og tv-afgift

OBS! Vi er klar over, at mange har modtaget et brev fra Radiotjänst angående betaling af radio- og tv-afgift i den seneste tid, og derfor søger informationer om, hvordan de kan forholde sig til afgiften. Det tyder dog på at Radiotjänst er kommet til at give os mangelfulde oplysninger. Den nedenstående artikkel kan derfor ikke betragtes som fuldt ud opdateret, men vi vender tilbage med mere information så snart vi har fået afklaret forholdene, og opfordrer til at holde øje med nye meddelelser om afgiften.
 
Ældre meddelelse fra 6. april 2018:
Flere medlemmer har efterlyst en uddybende redegørelse for, hvordan de skal forholde sig til reglerne for betaling af radio- og tv-afgiften i Sverige. Vi har bedt kommunikationschef for Radiotjänst Johan Gernandt forklare reglerne lidt mere præcist, og her får du udredningen:
 
Har du en afgiftspligtig og tilgængelig modtager i dit hus, skal du betale afgift. Specifikt gælder det, at hvis perioden for dit besøg i fritidshuset med en fjernsynsmodtager indenfor væggene overstiger 15 dage, skal du rapportere det til Radiotjänst og betale afgift for din tid med tv i huset. Det koster SEK 2400 pr. år eller SEK 200 pr. måned. For at tilmelde dig betaling, kan du ringe til Radiotjänst kundeservice på +46 771 91 00 04. Fra den 10. april kan du også registrere dig på www.radiotjanst.se/register . Så længe modtagereren står i huset over 15 dage, udløser det en afgiftspligt.
 
Hvis fjernsynsmodtageren er slukket og flyttet ud af huset til f.eks. en garage – og du har huske at melde det til Radiotjänst - behøver du ikke at betale afgiften. Heller ikke selvom du bor i huset i over 15 dage. Når du forlader huset, skal modtageren også være slukket og stå i garagen, eller du kan tage den med hjem. 
 
Hvis du besøger dit hus med iboende fjernsyn i en længere periode, f.eks. hen over sommeren, men tager på ture væk hver 14. dag, skal du melde dig til i begyndelsen og afmelde ved slutningen af hele perioden. Besøger du til gengæld kun dit fritidshus i en begrænset periode, f.eks. over en weekend, og har du ellers dit tv stående udenfor huset - f.eks i garagen -, behøver du ikke at tilmelde dig og efterfølgende annullere. I tilfælde af at Radiotjänst kontakter dig, mens du ser tv under et kortere ophold i dit torp, kan du oplyse, at fjernsynet står i garagen, når du ikke er der, og at du kun er på besøg i en kort periode (under 15 dage), og derfor ikke betaler afgift. Bemærk dog, at fjernsynet skal flyttes til garagen igen, når du er færdig med opholdet. Ejer du huset, er du selv ansvarlig for, at der ikke står en afgiftspligtig modtager i huset, også når du ikke selv er der. 
 
Du kan læse mere om radio- og tv-afgiften her og nærlæse reglerne her.