Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Opskrift Lussekatter 6-10 stk.

Ingredienser:

-          250g hvedemel

-          100g sukker

-          En knivspids salt

-          En knivspids kardemomme, alt efter smag kan der tilsættes lidt ekstra.

-          Lidt knust safran, som giver bagværket sin flotte farve.

-          50g smør

-          25g gør

-          1½ dl mælk

Mælken lunes og gær, smør og safran opløses heri. Husk på at gæret mister sin effekt, hvis mælken er for varm. Herefter blandes alle de tørre ingredienser; mel, sukker salt og kardemomme i en stor skål.

Nu blandes den våde masse sammen med de melblandingen, og når dejen slipper skålen, æltes den til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve tørt og varmt i omkring 30 minutter. Når dejen har hævet deles den i stykker af samme størrelse og rulles ud til lange pølser. Så formes brødene til deres traditionelle form et snoet ”S”.

Lad dem efterhæve i omkring 30 minutter på en bageplade og pensl herefter med æg og stik en rosin i snoningerne.

Bollerne bages i omkring 8 minutter på 225 grader (200 varmluft).