Opskrift på surströmming
Her er nogle råd og tips til, hvordan du bedst håndterer surströmming
1. Vær altid udenfor, når du håndterer fisken.
2. Åben dåsen under vand, da der kan være overtryk i den. Du kan med fordel gøre det i en pose, som let kan smides ud bagefter.
3. Selvom man i videoer på nettet ser folk spise sildene direkte fra dåsen, spiser de fleste svenskere dem med kartofler, løg og tunnbröd eller knækbrød.
4. Spiser du ikke alle fiskene, så skyld dem ud i toilettet i stedet for at smide dem i skraldespanden, da lugten ellers kan hænge ved i flere dage.
Opskrift:
En dåse surströmming
10 aspargeskartofler i skiver
Et bundt purløg
Et rødløg
Smør
Tunnbröd/knækbrød
Salt og peber
Evt. Creme Fraiche
Smør brødet og læg kartoflerne ovenpå. Herefter rødløget, som er skåret i skiver eller hakket. Nu er det tid til rettens hovedperson: Silden. Den renses for indvolde og skind inden den lægges ovenpå. Drys med purløg, peber og salt. Husk, at fisken allerede er let saltet, så vær påpasselig med krydderierne. Hvis du bruger creme fraiche kan det nu tilføjes til maden. Så ligges endnu et stykke smurt tunnbröd ovenpå, og din surströmmingsklemma er nu færdig.
Den nydes bedst i godt selskab, med kold øl og en snaps.