Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Skatteverket anbefaler samordningsnummer

Danske Torpare arbejder for at fjerne de grænsehindringer, der påvirker danske ejere af fritidshus i Sverige. Medlemmerne oplever bl.a. at blive afvist som kunder hos tv- og teleselskaber, ikke at kunne få et kundekort hos detailhandelskæder og ikke at kunne anmelde en forsikringsskade online – uden svensk personnummer.

En undersøgelse fra 2012 gennemført af Danske Torpare og Resurs för Resor och Turism i Norden AB viste, at 74,1 % af de ca. 10.500 medlemmer af Danske Torpare, som har fritidshus i Sverige, oplever et behov for et svensk personnummer.

I slutningen af 2013 blev problemerne drøftet mellem den danske og den svenske minister for nordiske anliggender på opfordring af Danske Torpare, som foreslog udstedelse af et samordningsnummer.

Finansdepartementet træffer endelig beslutning
Den svenske regering bad derefter Skatteverket om at redegøre for muligheden for at udstede et samordningsnummer til alle udenlandske fritidshusejere. Nu har Skatteverket netop overgivet en udredning ”Samordningsnummer och utländska fastighetsägare – en översyn” til Finansdepartementet. Denne viser, at det er muligt at tildele samordningsnummer til udenlandske fritidshusejere.

Løsningen er dog ikke endelig godkendt endnu. Vi afventer derfor en afgørelse fra Finansdepartementet.

Får alle udenlandske fritidshusejere et samordningsnummer, er spørgsmålet, hvordan de forskellige selskaber og private leverandører, som medlemmerne er i berøring med, vælger at bruge nummeret, og det vil Danske Torpare forsøge at påvirke, så medlemmerne ikke oplever grænsehindringer.

Opbakning i Grænsehindringsrådet
Netop nu mødes Nordisk Ministerråds Grænsehindringsråd i Stockholm og den rapport, der fremlægges på mødet, viser, at samordningsnummeret er en af de konkrete hindringer, som rådet har valgt at arbejde med i år.