Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Skovbrand: 25.000 hektar er gået op i røg

Opdateret 1. august, kl. 15.50.
 
De mange skovbrande har sat sine spor i den svenske natur. Skogsstyrelsen vurderer, at omkring 25.000 hektar skov og mark er blevet fortæret af flammerne. Brandene har ikke kostet menneskeliv, men regningen i svenske kroner lyder på omkring 900 mio. i tabt indtægt på træ alene. Dertil skal naturligvis lægges prisen for det store slukningsarbejde, som har stået på i døgndrift i flere uger. Og brandene er bestemt ikke slået ned endnu. I skrivende stund rapporteres det, at skov og mark står i lys lue 20 steder i landet.
 
Nederst i artiklen findes links til nyttige hjemmesider, hvor man løbende kan holde sig opdateret på skovbrandene. 
 
Fortsat behov for information
I Sverige vurderer myndighederne, at der stadig er brug for at informere om den ekstreme risiko for skov- og markbrande.
 
Selv om mange skovbrande er kommet under kontrol, opstår der stadig nye brande. Og fordi man regner med, at ni ud af ti skovbrande er forårsaget af mennesker, er der fortsat behov for at informere om den ekstreme risiko, der råder i hele Sverige. Engangsgrill, cigaretskodder og bål er nogle af de største årsager. 
 
Forbudt at grille på egen grund
Siden midten af maj er der løbende kommet forbud mod åben ild, men fra og med d. 25. juli råder der totaltforbud i stort set hele Sverige. 
I modsætning til tidligere betyder det, at man heller ikke må grille på sin egen grund. Og det spiller ingen rolle, hvorvidt der er tale om kul eller gas, alt er forbudt indtil videre. 
Desuden meddeler myndighederne, at et brud på forbuddet er strafbart. 
Forbudet gælder ikke over hele Sverige, men man kan altid holde sig opdateret på hjemmesiden for det län eller kommune, man befinder sig i.
 
Herunder er der nogle centrale hjemmesider, der hurtigt giver et overblik over den aktuelle situation i Sverige i forhold til skovbrandene:
 
 
 

Har du oplevet skovbrand i Sverige på nært hold denne sommer, vil vi meget gerne i kontakt med dig.

Du kan skrive til redaktion@topare.dk.