Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Tips til rastepladser og andre pause-steder

Mange torpare har deres faste steder at holde pause undervejs på køreturen til det svenske. Langs de store svenske veje ligger der rastepladser med både god udsigt, god mad eller andre attraktive ting.

Den svenske pendant til FDM, Motormännen, har netop kåret den bedste rasteplads i hvert län. Steder, som de mener, er værd at køre en omvej for. I alt har 250 forskellige rastepladser haft besøg, og kåringen er sket ud fra kriterierne om bl.a. tilgængelighed, udstyr, funktionalitet og pleje.

Her følger en oversigt over den bedste rasteplads kåret af Motormännen i de län, hvor flest danskere har hus:

  • Skåne: Ekerödsrasten (E22, ved Trafikplats Ekeröd (32), i begge retninger)
  • Blekinge: Senoren (vej 738 på Sturkövägen ved Möcklösundsbron, i retning mod Västra Gårda)
  • Halland: Susedalen (E6/E20, mellem trafikplads Slöinge (48) og Susedalen, i begge retninger)
  • Kronoberg: Fräjen (vej 30, ved Ugglehult, i begge retninger)
  • Kalmar: Långsjön (vej 40, ved Fagersand, Hjorted, i begge retninger)

Se den fulde liste fra Motormännen over de bedste rastepladser.

dette kort fra Trafikverket kan du se alle rastepladser i Sverige.

Andre tips til steder at besøge

Vi har lavet vores egen lille rundspørge blandt danskere med hus i Sverige for at høre om deres foretrukne steder, som er værd at lægge vejen forbi – også steder der ikke lige er rastepladser. 

Af steder i Skåne er flere danske torpare enige med Motormännen om, at Ekerödsrasten uden for Hörby på E22 er et sted man bør holde ind. Ekerödsrasten byder på rigtig mange ting bl.a. en restaurant/café, som serverer kød fra egen bedrift, en gårdslagter, legeplads og klappegeder samt mulighed for camping. Af andre steder fremhæver et par stykker Björk's fiskbutik & rökeri og Ringsjö Krog & Wärdshus – begge steder er placeret syd for Höör, tæt på vej 23, og i fine omgivelser ud til hver sin del af Ringsjö.

Også Blekinge har lidt at byde på, og her er der enighed med Motormännen om, at Senoren på vej 738 ved Möcklösundsbron bør besøges, hvis man er på de kanter. Her er der en flot udsigt og mulighed for at spise.

I Halland ligger der tæt på Simlångsdalen på vej 25 et godt sted at hoppe i bølgen blå nemlig i søen Bredaredssjön. Længere nordpå, syd for Göteborg, nævner en torpare naturreservatet Sandsjöbacka, som lokker med skøn natur. Det kan nås fra rastepladsen Sandsjöbackamotet på E6, nordgående.

Endnu længere nordpå i Västra Götaland, nord for Göteborg, ligger Ödsmålsbron på E6 med tilhørende rasteplads i nordgående retning. Her ligger der en café og restaurant med en flot udsigt.

For dem, der skal til Kronoberg og på den anden side af Växjö, bliver rastepladsen Innaren på vej 23 nævnt. Stedet lokker med både cafeteria (åbent i sommerhalvåret) og udsigt over søen Innaren.

Tilbage er der vist kun at ønske god tur…