Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Trafikinformation om ID-kontrol ved indrejse i Sverige

Den 4. januar 2016 skærper Sverige grænsekontrollen med id-kontrol af alle rejsende fra Danmark mod Sverige. Vi har her samlet trafikinformation fra færgeselskaberne, Øresundsbron og DSB om ID-kontrol ved indrejse i Sverige. 
 
Scandlines
Den svenske regering har med virkning fra 4. januar 2016 indført en lov, der gør at Scandlines Helsingør-Helsingborg skal kontrollere og sikre, at alle rejsende, der ankommer til Sverige, er i besiddelse af gyldig ID-legitimation med foto. Børn under 18 år, som rejser ifølge med forældre med gyldigt pas eller foto-ID, behøver ikke fremvise identitetskort. Scandlines Helsingør-Helsingborg gennemfører kontrollen forud for lastning/påstigning i Helsingør, og de opfordrer alle deres rejsende til at have ID-legitimation parat i forbindelse med billetkontrollen.
 
 
Øresundsbron
Det svenske politi gennemfører i øjeblikket grænsekontrol ved betalingsanlægget på Øresundsbron. Det betyder at du, og eventuelle passagerer, skal medbringe KØREKORT (for nordiske borgere) eller PAS.
 
For at undgå kø og unødig ventetid for dig og dine medtrafikanter, kan du gøre følgende: 
 
  • Hav dit ID klar ved betalingsanlægget. For nordiske borgere er det KØREKORT eller PAS.
  • Har du børn med i bilen, er det en god ide at have ID med på dem også (PAS) – men det svenske politi kan også tillade besøg i Sverige for medfølgende børn ved f.eks. forældrenes ID, spørgsmål og baggrundskontrol.
 
Stena Line
Som følge af de aktuelle sikkerhedsforanstaltninger, har Stena Line indført identitetskontrol på alle sine ruter i Skandinavien. ID-kontrollen omfatter også ruterne mellem Polen og Sverige samt til Norge.
 
For at rejse på ruterne i Skandinavien, herunder til Sverige og Norge, skal rejsende fremvise gyldigt ID-dokument, som beviser den indrejsendes identitet og nationalitet. Gyldigt ID er enten et kørekort fra de nordiske lande, et nationalt ID efter EU-standard (disse udstedes ikke i Danmark) eller et pas, hvor navnet stemmer overens med det, der er angivet på billetten. Undtagelse: Børn i selskab med forældre kan rejse uden pas.
 
 
DSB
Der indføres ID-kontrol i Københavns Lufthavn på togrejser fra Danmark til Sverige fra den 4. januar 2016
 
De svenske myndigheder har indført krav om ID-kontrol af alle passagerer på togrejser til Sverige. Passagerer uden billed-ID kan derfor ikke rejse fra Københavns Lufthavn til Sverige fra den 4. januar 2016.
 
DSB opfordrer passagererne til at holde sig opdateret på Rejseplanen, DSB App og DSB.dk.
 
 
BornholmerFærgen
Rejser du fra Rønne til Ystad, skal du huske, at medbringe dit billed-ID på turen. Det kan være kørekort eller pas.