Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Tre højdepunkter fra mødet med forsikringsselskabet Vardia

I onsdags havde Danske Torpare besøg af administrerende direktør i forsikringsselskabet Vardia Michael Vain Poulsen, hvor medlemmerne fik gode råd til valg af forsikring af torpet i Sverige.

Her er tre højdepunkter, som alle danskere med hus i Sverige har glæde af at vide.

1.Erstatningsprincipper

I første omgang er det vigtigt at kigge i sin police eller forsikringsbetingelse. Typisk findes erstatningsprincipper under ”Värderings- och erstättningsregler”, og man er som regel forsikret til ”Fullvärde” eller til ”Försäkringsbelopp”.

Og her kan der være forskel hos de svenske forsikringsselskaber. ”Fullvärde” kan betyde, at du er dækket til den værdi huset har, eller til den værdi huset kan sælges til på skadestidspunktet. Ofte vil salgsprisen være mindre end det, det ville koste at genopføre huset, hvis det skulle være brændt. Som kunde kan man derfor stå en situation, hvor man ikke har råd til at få genopført sit brændte hus fordi salgsprisen ligge så langt under, hvad det ville koste at genopføre det.

Men ”Fulvärde” kan også på nogle forsikringer tage udgangskpunkt i den ”offentlige” vurdering af huset, og her kan der altså også være stor forskel på den pris, det vil koste at genopføre huset.

Er du i tvivl om erstatningsprincippet i din svenske forsikring, så tag fat i selskabet og spørg, hvordan du er dækket.

Hos Vardia erstattes til nyværdi, altså den værdi det vil koste at genopføre et tilsvarende fritidshus.

2.Hvordan vælges den bedste forsikring

Rigtig mange af de svenske forsikringer er rigtig gode. Dækningsmæssigt er der enkelte forskelle på de svenske forsikringer. Det vigtigste er, at man har tillid til sit forsikringsselskab og føler, at de hjælper en, når man har behov for det.

Hvis man vurderer, at dansk kundeservice, danske vilkår og dansk skadesbehandling er vigtigt, så er Vardia et godt valg.

3.Dokumentation af dine ting

Det er vigtigt, at du kan dokumentere eller sandsynliggøre, at dine ting er blevet beskadigede eller stjålet. Det kan for eksempel være ved hjælp af kvitteringer, købskontrakter, garantibeviser og fotos.

Det er derfor en god idé at tage billeder af de ting man har i skabe og skuffer.