Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Vidensbank

Vidensbanken er foreningens vejledning eller "brugsanvisning" til Sverige og det at være fritidshusejer i Sverige.

Nedenfor kan du se hovedemnerne i Vidensbanken. Hver titel har oftest flere større eller mindre vejledninger om konkrete emner. Flere steder er der et link til en komprimeret oversigt, der specielt henvender sig til dem, der OVERVEJER at købe fritidshus i Sverige.   

Adgang til hele Vidensbanken
Som medlem har du adgang til hele vores store vidensbank. Er du endnu ikke medlem eller blot ikke logget ind, giver vi dig alligevel adgang til at se langt de fleste dokumenter.    

Ejendomsjura
I denne menu er der tekster, der omhandler processen omkring køb og salg af hus i Sverige samt etablering af fælles ejerskab af ejendommen.

 • Hvis du står for at skulle købe hus, læs her
 • Alle de andre emner finder du her

Økonomi og skat
Økonomi og skat handler først og fremmest om de danske og svenske regler for beskatning af ejendommen. Du finder også en gennemgang af, hvordan du finder billige og lette muligheder for at betale svenske regninger. 

 • Hvis du står for at skulle købe hus, læs her
 • Alle de andre emner finder du her

Forsikring
Når dit svenske hus eller båd m.m. skal forsikres, kan du finde hjælp her.

Svenske myndigheder
Her finder du en vejviser til de svenske myndigheder, du bør tage kontakt til, når du lige har købt hus. Der er også en vejledning til, hvordan du evt. anskaffer dig en bil i Sverige (der ikke må komme til Danmark).

 • Hvis du lige har købt hus, læs her
 • Alle de andre emner finder du her

Husets teknik
Dette emne handler om alt det tekniske: elektricitet, brøndvand, afløbsinstallation og meget andet.

 • Hvis du står for at skulle købe hus, læs her
 • Stadig til huskøberen: Ved du at et hus med utilstrækkelige eller ulovlige vand- og afløbsinstallationer vil koste dig mellem 100.000 og 250.000 kr? De svenske kommuner, SGU (Sveriges Geologiske Undersökning) og ejendomsmæglerne har udarbejdet denne lille brochure.
 • Al det andet stof om emnerne finder du her

Vedligehold og renovering
Her fortæller vi dig om forløbet af en større byggesag, især om delelementerne og materialerne i et lidt eller meget ældre svensk træhus. Specielle afsnit drejer sig om klassiske overfladebehandlinger (maling o.l.) og et andet afsnit om mørtel, cement og beton "på svensk".

 • Hvis du er ved at købe hus, læs her om alvorlige og mindre alvorlige fejl i forbindelse med huskøb
 • Alle de andre emner finder du her

Kæledyr med til Sverige
Det er på det seneste blever langt enklere at tage en hund eller kat med til Sverige, men der er stadig regler, der skal overholdes. Læs mere her.

Den svenske natur
Dette punkt omhandler bl.a. planter og dyr i den svenske natur. Læs mere her.

Kultur og sprog
Vi omtaler "kultur" i meget bred betydning, og du kan bl.a. finde information om museer og andre seværdigheder samt information om det svenske sprog. Desuden kan du læse om den svenske mad - en madkultur, der både har fantastiske råvarer og på nogle områder helt andre ting end det, vi kender hjemmefra. Læs mere her