Interessevaretagelse

Lisbeth Bekker, formand i Danske Torpare, til foreningens generalforsamling i april 2024:
“Og så vil vi lægge et stadigt større pres på beslutningstagerne både i Danmark og i Sverige for at gøre det lige så let for danskere at eje et fritidshus i Sverige som et sommerhus i Danmark.”
Danske Torpare er først og fremmest en interesseorganisation, og foreningens fornemste opgave er derfor at varetage vores 7500 medlemmers interesser over for svenske myndigheder, så de fælles udfordringer danske fritidshusejere har i Sverige, bliver set og hørt.
Danske Torpare er derfor jævnligt i kontakt med såvel danske som svenske ministre, kommuner, organisationer, m.v. for at skabe bedre forhold for medlemmerne.
I årenes løb har foreningen været proaktiv i mange henseender, og vores hovedfokus i øjeblikket er på adgangen til det digitale Sverige og svensk BankID.
Hyppige spørgsmål til foreningen
Er du støt på udfordringer, som du har brug for juridisk eller teknisk rådgivning til at løse, kan du som medlem af Danske Torpare altid henvende dig til foreningen.
Send en mail til mail@torpare.dk, hvori du angiver dit medlemsnummer og oplyser, hvad du har brug for rådgivning omkring.
Danske Torpare intervenerer så godt som aldrig i rets- eller klagesager på vegne af medlemmer. Hvis det skal ske alligevel, er det potentielt så omkostningstungt og ressourcekrævende, at beslutningen skal træffes af bestyrelsen.
Bestyrelsen baserer sin beslutning på en vurdering af, om følgende kriterier er opfyldt:
-
- Sagen skal være afgørende for Danske Torpares politiske interesser
- Sagen skal være væsentlig for en bred kreds af torpare
- Danske Torpares advokat skal vurdere, at der er stor sandsynlighed for, at sagen kan vindes
- Sagens afgørelse skal kunne bruges af andre medlemmer ift. deres torp (afklaring, støtte, ret etc.)
- Der skal være en maksimal økonomisk grænse for, hvad Danske Torpare kan betale til sagsomkostninger (givet foreningens økonomi), og beløbet skal have dækning i foreningens budget
- Medlemmet skal selv bidrage økonomisk til sagens afgørelse
- Sagen skal efterfølgende kunne kommunikeres til medlemmerne (dvs. afgørelsen kan ikke være hemmeligholdt).
Danske Torpare holder jævnligt medlemmerne opdateret på, hvordan det står til med interessevaretagelsen i aktuelle sager. Dette gør vi både i medlemsbladet, nyhedsbrevet og her på hjemmesiden. Nedenfor kan du læse seneste nyt om foreningens interessevaretagelse. Du kan se alle indlæg om Danske Torpares interessevaretagelse her.