Rådgivning

Frivillig rådgiver i foreningens sekretariat

I Danske Torpare gør vi meget ud af at rådgive medlemmerne. Det sker både gennem vores generelle rådgivning samt gennem vores ekspertrådgivere.

Hvis du har brug for hjælp, skal du sende en mail med angivelse af medlemsnummer og telefonnummer til mail@torpare.dk, hvori du beskriver dit problem og vedhæfter evt. relevante dokumenter. Angiv også, hvilken kommune dit hus er tilknyttet. Så hjælper vi med at finde en løsning på dit problem. Du kan læse mere om hvordan du kommer i kontakt med Danske Torpare her.

Hvad kan vi hjælpe med?

Vores rådgivere kan hjælpe med stort set alt der har at gøre med at have et torp. Det kan fx være:

    • Rådgivning i forbindelse med køb/salg af torp
    • Generel juridisk rådgivning og hjælp til skattespørgsmål
    • Rådgivning om el, brønd og anden teknik i dit svenske fritidshus
    • Rådgivning om skrald og skadedyr
    • Rådgivning om samordningsnummer og generationsskifte

Ansvarsfraskrivelse
Rådgiverne arbejder frivilligt og ulønnet for Danske Torpare. De givne svar er baseret på rådgivernes egne erfaringer inden for emnet og udtryk for vedkommendes personlige, faglige opfattelse. Danske Torpare kan ikke påtage sig selvstændigt ansvar for rådgivningen. I tvivlstilfælde opfordres man til at opsøge yderligere professionel, betalt rådgivning.

Hyppige spørgsmål til rådgivningen

Sådan får du rådgivning

Er du støt på udfordringer, som du har brug for juridisk eller teknisk rådgivning til at løse, kan du som medlem af Danske Torpare altid henvende dig til foreningen.

Send en mail til mail@torpare.dk, hvori du angiver dit medlemsnummer og oplyser, hvad du har brug for rådgivning omkring.

Hvornår fører Danske Torpare sager for medlemmer?

Danske Torpare intervenerer så godt som aldrig i rets- eller klagesager på vegne af medlemmer. Hvis det skal ske alligevel, er det potentielt så omkostningstungt og ressourcekrævende, at beslutningen skal træffes af bestyrelsen.

Bestyrelsen baserer sin beslutning på en vurdering af, om følgende kriterier er opfyldt:

    1. Sagen skal være afgørende for Danske Torpares politiske interesser
    2. Sagen skal være væsentlig for en bred kreds af torpare
    3. Danske Torpares advokat skal vurdere, at der er stor sandsynlighed for, at sagen kan vindes
    4. Sagens afgørelse skal kunne bruges af andre medlemmer ift. deres torp (afklaring, støtte, ret etc.)
    5. Der skal være en maksimal økonomisk grænse for, hvad Danske Torpare kan betale til sagsomkostninger (givet foreningens økonomi), og beløbet skal have dækning i foreningens budget
    6. Medlemmet skal selv bidrage økonomisk til sagens afgørelse
    7. Sagen skal efterfølgende kunne kommunikeres til medlemmerne (dvs. afgørelsen kan ikke være hemmeligholdt).

Generelle rådgivere

I Danske Torpare har vi 9 frivillige der hver dag mandag-torsdag svarer på henvendelser fra medlemmer. Det er dem du først bliver mødt af, når du kontakter Danske Torpare for at få råd eller vejledning.

De generelle rådgivere er selv torpare og kan hjælpe med mange forskellige ting. Skulle det ske at de ikke kan svare på din henvendelse, sender de dig videre til en af foreningens ekspertrådgivere. Du kan læse mere om de generelle rådgivere på knappen nedenfor.

Ekspertrådgivere

Når de generelle rådgivere ikke kan svare på din henvendelse, bliver du sendt videre til foreningens ekspertrådgivere. De har hver især områder hvor de har en stor, dybdegående viden.

Ekspertrådgiverne arbejder gratis for Danske Torpare og bruger deres fritid til at hjælpe medlemmerne. Du kan derfor opleve at du må vente en lille rum tid før du får svar på din henvendelse. Du kan læse mere om hvad de forskellige ekspertrådgivere kan vejlede om på knappen nedenfor.

Seminarer

Når foreningen afholder seminarer og webinarer, er det ofte vores ekspertrådgivere der står og fortæller. Du kan derfor også her få rådgivning om forskellige emner. Der er fx seminarer om samordningsnummer, generationsskifte og kloakering. Seminarerne vil typisk bestå af et oplæg, hvorefter der er mulighed for at stille spørgsmål.

Læs mere om seminarer her

Videnscenteret

Vores rådgivere har også formidlet meget af deres viden i skriftlig form. Du kan derfor finde informationer om mange ting i videnscenteret. Her er der indlæg om de fleste emner, hvor du kan finde svar på typiske spørgsmål og problemer. I videnscenteret kan du derudover finde links til blanketter, love, rådgivende organer, m.fl.

Læs mere her om videnscenteret her