Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

april 2017

30. april 2017

Besøg en svensker

Danske Torpare har fået det svenske par, Birgit og Stig Bengtsson i Gashult norregård, 340 12 Annderstad til at åbne deres hjem for vores medlemmer, og andre interesserede. Kom og få en hyggelig snak. Birgit vil fortælle om smålændske traditioner. Birgit og Stig er vant til at hjælpe danskere med at kigge til deres huse, finde håndværkere, og de har et stort netværk blandt danskerne i området.

Der bliver budt på fika med hjemmebag. 

28. april 2017

Ny medlemsfordel er en stor succes

I april Torpare bladet annoncerede Danske Torpare den nye medlemsfordel hos BioKube. Denne medlemsfordel har ramt et stort behov blandt vores medlemmer, og BioKube har fået mange henvendelser fra torparer, der ønsker den løsning i deres torp. Ønsker du også at vide mere om et minirensningsanlæg, så læs mere her og kontakt BioKube

27. april 2017

Nye betalingsoplysninger til Skatteverket

I forbindelse med brevet som er kommet fra Skatteverket med nye betalingsoplysninger - vær da opmærksom på, at det er IBAN nummeret som står i den svenske tekst, der er korrekt, og ikke IBAN nummeret, som står i den engelske tekst.

Den korrekte information er nedenstående:

25. april 2017

Find din navnedag

Det at fejre sin namnsdag er en vigtig tradition for mange svenskere. Man flager ikke bare på selve fødselsdagen, men også på navnedagen. Den 12. marts er fx en officiel svensk flagdag,da denne dag er Kronprinsesse Victorias navnedag.I Danmark fejrer vi ikke navnedage, som man gør i Sverige.

22. april 2017

Rettelse til nyhedsbrevet

Der er desværre en fejl i formuleringen i det udsendte nyhedsbrev, hvori det fremår, at man skal indbetale skatten inden d. 3. maj. Det er imidlertid kun hvis man vil undgå at betale den rente der påløber. Opgørelsen kommer senere på året på baggrund af indsendte deklaration, men deklarationen skal være indsendt d. 2. maj. 

Danske Torpare beklager formuleringen i nyhedsbrevet.

21. april 2017

Valborgsaften fejres med bål i hele Sverige!

I Sverige fejrer man Valborgsaften den 30. april. Det betyder, at man mange steder vil kunne se store bål (vårbrasor), lidt som vi kender det fra sankhansaften herhjemme. Det siges, at bålet oprindelig var til for at jage hekse og onde ånder væk. Dagen er opkaldt efter den tyske nonne Walburga, men i dag er det ofte blot en festlig måde at skille sig af med overskydende træ og haveaffald på.

19. april 2017

Nye betalingsoplysninger til Skatteverket

Mange af Danske Torpares medlemmer har kontaktet sekretariatet i anledning af, at de har modtaget et brev fra Skatteverket, hvor det fremgår, at når indbetalingen sker fra udlandet, skal der fra d. 1. april 2017 anvendes særlige internationale kontooplysninger, som angives i brevet. Mange medlemmer troede, at det kunne være en fejl eller phishing, men sekretariatet har været i kontakt med Skatteverket, som kan bekræfte, at brevet er korrekt.

18. april 2017

Torpare billeder på TV2 Vejret

Mange af vores torpare har taget fine billeder af deres sneklædte torpa her i påsken. Mange af disse billeder kom med, da TV2 Vejret lavede en historie om påskevejret på den anden side af sundet. 

Har du også taget billeder af dit smukke torp eller landskabet, så send dem gerne til os på mail@torpare.dk hvis vi må bruge det. 

16. april 2017

Påsketradition på Elmia i Jönköping

Traditionen tro er der bil- og motorcykelmesse i Elmia i Jönköping i påsken. Bilsport Performance & Custom Motor Show er en messe for alle, som er interesserede i biler og motorcykler.

14. april 2017

Konstrundan i Öslerlen

Danske Torpare anbefaler at tage på kunsttur i Öslerlen her i påsken, hvor mange kunstnere har åbent sine gallerier. Konstrundan starter d. 14. april og slutter d. 23. april. 

Du kan læse mere på http://www.oskg.nu/konstrundan

 

 

13. april 2017

GOD PÅSKE

Danske Torpare ønsker alle en rigtig God Påske!

12. april 2017

Vil du være frivillig?

Danske Torpare har brug for lidt hjælp i sekretariatet i Søborg til at besvare såvel skriftlige som mundtlige henvendelser. Det forudsætter lidt kendskab til edb og det danske sprog. Har du lyst til at bruge nogle timer en formiddag, så hører vi gerne fra dig. Du vil indgå i et netværk med flere frivillige. På sekretariatet er der en meget god omgangstone og højt til loftet.

11. april 2017

Håndværkerfradag

Husk, at du kan benytte dig af håndværkerfradraget, når du får udført arbejde på dit hus i Sverige, hvis du opfylder betingelserne herfor. Læs mere om håndværkerfradraget her. 

10. april 2017

Mulighed for at kondolere på den svenske ambassade

I forbindelse med den tragiske hændelse i Stokholm i weekenden, har den svenske ambassade besluttet at holde receptionen åbent fra d. 10. april til d. 11. april i tidsrummet kl. 10-12 og 13-15, hvis man ønsker at kondolere gennem at skrive i den svenske kondoleansboken. 

7. april 2017

Nyttige informationer, vejledning og tips på hjemmesiden

Oplysninger på hjemmesiden

Nu er det snart forår i luften, og mange torpare går i gang med at foretage reparationer på torpet. Der er megen gavnlig information omkring, vand, afløb og andre nyttige råd på foreningens hjemmeside under "Viden" og herefter "Vidensbank".  Husk, at du skal være logget ind for at kunne få adgang hertil. 

7. april 2017

Nyttige informationer, vejledning og tips på hjemmesiden

Nu er det snart forår i luften, og mange torpare går i gang med at foretage reparationer på torpet. Der er megen gavnlig information omkring, vand, afløb og andre tekniske forhold på foreningens hjemmeside. Husk, at du skal være logget ind for at kunne få adgang hertil. 

6. april 2017

Påskelukket i Danske Torpare

Danske Torpare holder påskelukket fra d. 10. april til d. 12. april begge dage inklusive.

Danske Torpare ønsker alle en rigtig God Påske eller som man siger på svensk ”Glad Påsk” og god tur til Sverige.

Husk at gøre familien og vennerne opmærksomme på, at de skal være i besiddelse af et gyldigt kørekort eller pas, når de tager til Sverige. 

5. april 2017

Skärtorsdag i Sverige

Husk, at Skærtorsdag i næste uge i modsætning til Danmark er en helt almindelig dag, hvor forretningerne holder åbent. Hvis du befinder dig i dit torp, kan du måske være så heldig at få besøg af en påskkärring, som er på vej til Blåkulla. Påskkärringen modtager gerne en mønt, lidt slik eller et stykke chokolade. 

4. april 2017

Mangler du en gave til et påskeæg?

 

Så kig på Danske Torpares hjemmeside under ”shop” hvor du blandt andet kan købe bøger, smykker og dalaheste til en rimelig pris eller brug linket Shop her.

 

3. april 2017

Torpare bladet april nummeret er på vej

Glæd jer til at læse endnu en udgave af Torpare bladet. 48 sider spækket med nyheder, tips, artikler, aktiviteter og debatter til dit ophold i Sverige.

I dette nummer kan du f.eks. læse om ”Torpet på hjul” og hvordan man fejrer ” Valborgsmässoafton” i Sverige. Tips og idéer til redaktionelt indhold samt ris og ros modtages gerne på mail@torpare.dk