Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

maj 2017

31. maj 2017

Danske Torpare inviterer på Torpare-café i Søborg

Kom til kaffe og kage, og mød andre torpare. Første onsdag i hver måned fra klokken 15.00-17.00 afholdes der Torpare-café for alle medlemmer og frivillige. Der vil blive serveret kaffe og ”hjemmebragte” småkager i foreningens lokaler på Rosenkæret 13 A i Søborg. Øl og vand kan tilkøbes for egen regning. Det er tanken, at arrangementerne skal være medlem-til-medlem-baseret og skal bygge på en fælles interesse for det svenske.

31. maj 2017

Opdater din medlemsoplysninger og vind

For at du får størst muligt udbytte af dit medlemskab, er det vigtigt, at du kan logge ind på vores hjemmeside. Dette forudsætter dog, at du er oprettet med korrekt e-mailadresse. Har systemet ikke din e-mailadresse, kan du fx ikke logge på hjemmesiden og ej heller få adgang til Vidensbanken, rabatkoder, arrangements-tilmelding osv. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at din mailadresse er korrekt registreret.

29. maj 2017

Tag cyklen fra Dragør til Limhamn

Fra d. 1. juni bliver det muligt at tage cyklen fra Dragør til Limhamn med cykelfærgen M/S Elephanten, som tidligere sejlede mellem Allinge og Christiansø. En overfart koster 149 kr. per overfart med eller uden cykel. Der er plads til 36 passagerer på hver tur, og der kan købes billet via dette link: http://cykelfaergen.com/book-billet/ Turen varer ca. 1 time.

25. maj 2017

Maskindag i Sverige for medlemmer af Skovgruppen

Lørdag d. 10. juni 2017, kl. 10-15

Vil du gerne vide mere om små skovmaskiner? Her får du en introduktion til flere forskellige maskiner, fx motorsav og buskrydder (til gallring).

23. maj 2017

Tættere på en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Danmarks transportminister Ole Birk Olesen åbner nu op for muligheden for en fast HH-forbindelse.

Ifølge Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson foregår der allerede en dialog om sagen, skriver dagbladet Børsen. Den svenske regering ser positivt på en fast HH-forbindelse, oplyser infrastrukturminister Anna Johansson. Forbindelsen vil være en Øresundstunnel mellem Helsingør og Helsingborg. 

22. maj 2017

Åbningstider i denne uge

Danske Torpare har i denne uge åbent mandag-onsdag fra kl. 9-15.

Torsdag og fredag er der lukket grundet Kristi Himmelfart.

 

21. maj 2017

Ny ledelse i HH Ferries Group

Johan Röstin, som er administrerende direktør for havneselskabet Copenhagen Malmö Port afløser den nuværende administrerende direktør Henrik Rørbæk, som allerede i februar bebudede sin afgang. Tiltrædelsen sker efter sommeren.  

HH Ferries Group driver færgeforbindelsen mellem Helsingør og Helsingborg, og det bliver markedsført under navnet Scandlines.

19. maj 2017

Drömmen om Amerika

Kulturparken i Småland har arrangeret udstillingen " Drömmen om Amerika", som finder sted i Utvandrarnas hus i Växjö. Få muligheden for at få information om baggrunden for utvandringen, overfarten og forholdene i det store land. Adressen er apropos Vilhelm Mobergs gata 4, 352 29 Växjö.

18. maj 2017

Mest populære svenske besøgsmål på Instagram

Travel Bird har opgjort, at nedenstående besøgsmål i Sverige har flest hashtags på Instagram.

17. maj 2017

Ny ledelse i Visit Sweden

Susanne Dahlberg tiltræder som ny adm. direktør i Visit Sweden d. 1. juni og Karin Johansen, adm. direktør for Svensk Handel er valgt som ny bestyrelsesformand. Visit Sweden vil opjustere markedsføringen med hjælp af digital kommunikation. Ifølge Tilväxtverket omsætter turismen for 287 milliarder sek. Danske Torpare glæder sig til samarbejdet med Susanne Dahlberg og Visit Sweden.

16. maj 2017

Kom til svensk aften med Perssons Mat & Musik

Nyd en aften med ægte svensk gastronomi akkompagneret af skøn musik fra den svenske musikskat. Det er svenske Peter Persson, der står i spidsen for det nye restaurant-koncept Perssons Mat & Musik i København, og Danske Torpares medlemmer har fået mulighed for at være med til det allerførste arrangement til særpris. Musikerne Perry Stenbäck og Pelle Fridell står for aftenens musikalske underholdning, og du kan glæde dig til genhør med blandt andre Evert Taube og Cornelis Vreeswijk.

15. maj 2017

Skåningernes og sjællændernes rejsemønster og forbrugsmønster over Øresund

Region Skåne har fået udarbejdet en rapport af Hui Research, som viser skåningernes og københavnernes og sjællændernes rejsemønster og forbrugsmønster i Skåne og på Sjælland (inkl. København). Skåningerne tager oftere og besøger København, Roskilde og andre byer, og modsat rejser københavnerne sjællænderne til Skåne i mindre udstrækning, men de, som rejser over Øresund opholder sig længere i Skåne.

14. maj 2017

Bladudvalget i Danske Torpare har haft møde

Bladudvalget i Danske Torpare har endnu en gang holdt møde. Bladudvalget består af skribenter til Torpare, og på mødet drøftedes forslag til kommende artikler, nye tiltag og hvordan bladet kan medvirke til at få nye medlemmer til Danske Torpare. Glæd dig til junibladet med masser af spændende læsning!

12. maj 2017

Danske Torpare styrker sit samarbejde med Øresunddirekt

Danske Torpare udbygger sit samarbejde med Øresunddirekt dels med henblik på at styrke vor viden til gavn for de medlemmer, som er permanent boende i den svenske del af regionen, men dels også for at Danske Torpare fremover vil være en del af hele Øresundssamarbejdet. 

10. maj 2017

Danske Torpare netværker til gavn for medlemmerne

Danske Torpare har været til netværksmøde med Øresund Business Meeting. Til disse møder deltager de, som enten har etableret virksomhed i Danmark eller Sverige. I forhold til de europæiske storbyer, står Øresundsregionen meget stærkt med hensyn til innovation, turisme, etablering af virksomheder og generel vækst.
 

8. maj 2017

Dalahästen – et af Sveriges mange symboler.

Dalahästen er et kendt varemærke i Sverige på lige fod med Ikea og Volvo, og det er den mest almindelige souvenir, som købes. Dalahästen er siden 1600-tallet fremstillet primært i Nusnäs, Mora i Dalarna.

Dalahästen fik sit gennembrud ved verdensudstillingen i 1939 i New York. Verdens største dalahäst findes ved en rasteplads I Avesta. Den er 13 meter høj og den blev indviet i 1989.

7. maj 2017

Store bededag i Sverige er en hverdag

Husk, at Store bededag på fredag er en helt almindelig hverdag i Sverige, så alle forretninger og indkøbscentre er åbne. 

5. maj 2017

Skatteverket afholder det gebyr, som danskere har haft ved indbetaling på lukket konto.

Flere medlemmer af Danske Torpare har indbetalt deres ejendomsskat på det kontonummer til Skatteverket, som stod på inkomstdeklarationen. Denne konto er lukket, og pengene er returneret til medlemmernes konto, dog fratrukket et gebyr for håndteringen.

Danske Torpare har i den forbindelse været i kontakt med Skatteverket, og fået Skatteverket til at afholde det gebyr, som de danskere har haft, der har betalt til den lukkede konto.

Hvad skal du gøre?

3. maj 2017

Sverige afskaffer den faste id-kontrol for alle rejsende over Øresund, men skærper grænsekontrollen.

På et pressemøde i Rosenbad tirsdag eftermiddag, annoncerede den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman og Infrastrukturminister, Anna Johansson, at den svenske regering har besluttet, at afskaffe id-kontrollen for alle rejsende med bus, tog og færge mellem Danmark og Sverige.

Forholdende forbedres dermed og gør det nemmere at rejse over Øresund. Danske Torpare oplyser, at man stadig skal være i besiddelse af et gyldigt id kort som pas eller kørekort

2. maj 2017

Stormøde i Markaryd kommune

Bestyrelsesformand i Danske Torpare, Bjørn Nielsen og sekretariatschef Victoria Lindtner havde i fredags møde med borgmesteren (kommunalrådet) i Markaryd Kommune, Bengt Germundsson og näringslivschef Bengt Göran Söderlind. Mødet sker i organisationens bestræbelser på at få politisk indflydelse i såvel kommuner, regioner og regering. Mødet var et særdelses postivt, hvor vi drøftede forskellige emner.