Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

september 2017

27. september 2017

Fordele/Ulemper ved Biokube - Opfølgning fra event

Onsdag den 13. september inviterede Danske Torpare, i samarbejde med vores samarbejdspartner BioKube, til et arrangement hvor interesserede kunne lære mere om, hvordan BioKube adskiller sig fra de andre rensningsanlægsløsninger på markedet.

Her er nogle af fordelene og ulemperne ved BioKube:

25. september 2017

Snart kan du komme hurtigere rundt i Sverige

I efteråret 2017 vil svenske statslige togoperatør SJ sætte gang i processen, at få omkring 30 nye højhastighedstog; tog der kan køre op til 250 km/timen. Opgaven bliver sat til udbud i efteråret og det forventes at de nye tog vil stå klar i 2021.

Togene skal benyttes i en indsats på at få flere togrejser i og til Sverige, og derfor planlægger SJ at ansætte 500 lokoførere og konduktører. Så selvom togene først forventes klar i 2021, vil de ekstra ansatte betyde flere afgange. 

19. september 2017

IKEA Bootcamp

IKEA har i dag indledt et nyt acceleratorprogram i samarbejde med det danske entreprenørhus Rainmaking. Målet for deres program er at hjælpe startup virksomheder med at udvikle deres forretningsidéer. De har derfor udvalgt ti virksomheder, ud af et udvalg på 1300 ansøgninger, som skal på et tre måneders intensivt kursus i IKEA’s kontorer i Älmhult.

14. september 2017

Vigtig information fra vores samarbejdspartner Scandlines

I løbet af sommeren havde Scandlines færgen Mercandia IV tekniske problemer med kassesystemet. På grund af det er alle deres korttransaktioner ikke blevet gennemført. Denne fejl blev rettet den 8. september og alle transaktioner der var foretaget i perioden, er nu registreret.

Står du derfor med en regning fra Scandlines, du ikke kan forstå, kan det skyldes det problem. 

13. september 2017

Grænsekontrollen skal stoppe i november

Nu kan den forøgede grænsekontrol imellem Danmark og Sverige snart være fortid. I hvert fald hvis det står til EU’s migrationskommissær Dimitris Avramopoulos, som fortæller, at der ikke længere er grundlag for at have den ekstra kontrol. Derfor skal en række lande, herunder Danmark og Sverige, stoppe deres grænsekontrol fra den 11. november.

12. september 2017

Svenske vandforskere vil gøre som i Danmark

Mange husejere i Sverige har inden for de sidste par år haft store problemer med tørlagte brønde. Dette er også noget, der rammer de større private og offentlige vandværker. Men ifølge Torleif Dahlin, professor på Lunds Universitet, er det et problem, der burde hører fortiden til. Han mener, at Sverige bør kortlægge grundvandsforekomsterne i hele landet mht. mængde og forurening, ligesom vi har gjort i Danmark.

11. september 2017

Opskrift på surströmming

Her er nogle råd og tips til, hvordan du bedst håndterer surströmming

1.       Vær altid udenfor, når du håndterer fisken.

2.       Åben dåsen under vand, da der kan være overtryk i den. Du kan med fordel gøre det i en pose, som let kan smides ud bagefter.