Markedspladsen

Antal varer i kurv

0 varer

Økonomi og skat

Her gennemgår vi reglerne for betaling af skat til hhv. det danske og svenske skattevæsen på danskejede ejendomme. Og du finder bl.a. "beregningsmodellen", der beregner den korrekte ejendomsværdi, du skal opgive til det danske skattevæsen.

 

Læs om samordningsnummer, fastighetstaxeringinkomstdeklarationfastighetsavgiftskogs- och jordbruksfastighet og andet, du måtte have spørgsmål om relateret til dansk og svensk skat.

Her finder du en kort vejledning til dansk og svensk selvangivelse
Foreningens medlemmer tilbydes gratis rådgivning i juridiske og skattemæssige spørgsmål vedr. fritidshus i Sverige.
Opdateret oktober 2014
 

Skattereglerne gennemgås for dem, der bor i Danmark og ejer en ejendom (fastighet) i Sverige og derfor er underlagt både de svenske og danske skatteregler. De løbende skatter og skat ved salg omtales. Den vekselkurs alle skal benytte ved omregning af den svensk fastighetsavgift til DKK findes på side 7. Index ved køb i 2012 på side 8.

Her findes dels en gennemgang af reglerne dels en automatisk "beregner", der giver dig de værdier for ejendomsværdien (beskatningsgrundlaget), der skal opgives til SKAT.

Har du købt huset i det foregående år, vil beregneren først fungere medio maj i det år, hvor du skal udfylde selvangivelsen.

Du skal være logget ind for at kunne anvende "beregningsmodellen" .

Reglerne for dansk ejendomsværdibeskatning efter om- og tilbygninger af huset i Sverige er blevet ændret - foranlediget af en klagesag ført af et medlem med hjælp fra foreningens skatterådgiver. Ændringen har ført til en reduktion af skatten i de tilfælde, hvor om- eller tilbygningen ikke krævede byggetilladelse. 

Årets (2017) officielle omregningskurs samt blanketter til brug for indsendelse af oplysninger til det danske skattevæsn. Vejledninger fra skattevæsnerne.

Indextallet for fastsættelse af skattemæssige værdi overfor det danske skattevæsen for huse købt i 2017

Brochurer og blanketter vedrørende de danske skatteforhold og de svenske skatteforhlod vedrører nu indkomståret 2017  (selvangivelsen/deklarationen der indsendes i 2018).