fbpx
Наши партнеры

Danske Torpare er i dialog med Udenrigsministeriet

Udgivet d. 29.05.2020, senest opdateret 12.06.2020

Danske Torpare er i dialog med Udenrigsministeriet og Grænsehindringsrådet om de gældende rejserestriktioner, idet Danmark og Sverige pt. forhandler om en model for lempelse af reglerne. Fra regeringens side er der valgt et fokus på Sydsverige, men Danske Torpare arbejder imidlertid for at forklare vores medlemmers behov for at kunne tilse deres huse, uanset hvor i Sverige de ligger.

Svar fra Udenrigsministeriet den 11. juni

Ultimo maj modtog Danske Torpare et brev fra Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriet for Organisation og Borgerservice, hvor han bl.a. skrev, at de nugældende rejserestriktioner – såfremt der kan findes en betryggende model, f.eks. regionalt – kan ophæves. Dette som følge af regeringens udmelding om fortsat rejserestriktion frem til den 31. august.

Vi hæftede os i udmeldingen særligt ved disse to elementer:

1. Muligheden for at identificere en betryggende model som udgangspunkt for en åbning mellem Danmark og Sverige, og

2. udsagnet om Øresundsregionen som geografi.

Derfor rettede vi henvendelse til udenrigsminister Jeppe Kofod primo juni, og det er der nu kommet en tilbagemelding på, som du kan læse her.

Danske Torpare følger op d. 2. juni

Danske Torpares bestyrelsesformand, Kim Høgh, fulgte tirsdag d. 2. juni op med endnu et brev til Udenrigsministeriet, denne gang til udenrigsminister Jeppe Kofod.

Læs brevet til udenrigsministeren her.

Pressemødet d. 29. maj

Efter pressemødet d. 29. maj modtog Danske Torpare et brev fra Udenrigsministeriet med opfordring til at holde pinsen i Danmark.

Læs brevet fra Direktør i Udenrigsministeriet for Organisation og Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen, her.

Dette brev besvarer foreningens bestyrelsesformand Kim Høgh samme dag, og det kan du læse her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter