fbpx
Наши партнеры

Budgivning

Ejendomme i Sverige sælges ofte gennem en budgivning. Selve ordet dækker blot over det faktum, at flere købere interesserer sig for den samme ejendom og derfor enten på eget initiativ eller på ejendomsmæglerens opfordring giver et købstilbud på ejendommen. Det kommer derved til at ligne en  uformel auktion.

Der gælder ingen formelle regler for budgivning, og det er op til den enkelte sælger og mægler at beslutte sig for, hvordan bud ønskes afgivet. Ofte sender køberen blot en e-mail eller en sms med sit bud eller oplyser det på telefon. Enkelte mæglerkæder er mere organiserede på dette punkt og anviser, hvordan det ønskes. Hos disse mæglere får køberen også at vide efterfølgende, hvem der har budt og hvor meget. Man har ikke noget krav på som budgiver undervejs i processen at få detaljer om andres bud og identitet; så det er i høj grad et spørgsmål om tillid, om man vil deltage i en budgivning.

Sælgeren er ikke forpligtet til at sælge til den, der byder højest, og man kan både opleve, at man ikke hører mere til sagen, før man selv spørger, eller at sælgeren ikke benytter sig af nogen af buddene (og måske begynder forfra senere). Det bedste er at holde sig til ejendomsmægleren og spørge jævnligt til sagsforløbet og evt. bede om mæglerens råd, hvis man er i tvivl. Når sælger ikke er forpligtet til at sælge til højestbydende, betyder det også, at sælgeren ind i mellem vælger køber ud fra kemi og ud fra, om sælger kan se den mulige køber overtage huset. Det kan derfor være en god idé, hvis muligt, at tage ud og besøge sælger for en snak og se på huset sammen.

Det er væsentligt at vide, at man ikke er bundet juridisk af et bud. Bindende aftale om købet foreligger først, når begge parter har underskrevet en købsaftale (”köpekontrakt”). I mindre seriøse tilfælde kan man som budgiver have afgivet højeste bud, fået mæglerens bekræftelse på, at man bliver køber og så alligevel blive overhalet på målstregen af én, som sælgeren hellere vil sælge til. Som budgiver er man imidlertid også frit stillet, indtil man har skrevet under på en kontrakt.

 

Læs også om budgivning af Danske Torpares samarbejdspartner Christer Stjernfeldt fra Smålands Fastighetsbyrå.

 

 

Photo credit: tony_töreklint-red_cottages-694

print

Den svenske regering åbner nu grænsen mellem Sverige og Danmark

Grænsen til Sverige åbnes fra og med onsdag den 31. marts.

Ved indrejse til Sverige gælder det, at du skal kunne fremvise en negativ corona-test. Følgende testtyper er gyldige:

Læs mere om godkendte test-typer på Folkhälsomyndighetens hjemmeside her eller på vores hjemmeside her.

Det danske Udenrigsministerium fraråder fortsat alle udlandsrejser – også til huset i Sverige. Tager man, på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger om at blive hjemme, alligevel til Sverige, skal man ved hjemkomst til Danmark lade sig teste og gå i isolation i op til 10 dage. Læs mere om isolationskrav, undtagelser og muligheden for at forkorte isolationen her.

Få et overblik over, hvad du skal vide om indrejsereglerne til Sverige og Danmark her samt Danske Torpares arbejde for en undtagelse for ødegårdsejere her.

Har du covid-19-relaterede spørgsmål, kan du også ringe på den myndighedsfælles coronahotline på 70 20 02 33.

Sekretariatet holder lukket i påskens helligdage

Sekretariatet holder lukket for telefonen og personligt fremmøde fra skærtorsdag til og med mandag 2. påskedag. Vi er tilbage tirsdag d. 6. april kl. 09.00.

Tidsbestilling ved personligt fremmøde

Skal du have personlig hjælp på sekretariatet, beder vi venligst om at booke en tid på forhånd. Se kontaktoplysninger her.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter