fbpx
Наши партнеры

Dansk konsul i Växjö

Udgivet den 13.02.2019, senest opdateret 20.03.2019

Det danske rige har fået en konsul i Kronobergs Län i Sverige. Per Bengtsson er navnet, og han står til rådighed for danskere, der har brug for hjælp i forbindelse med udstedelse af nødpas, har været ofre for kriminalitet, er blevet fængslet eller været ude for en ulykke.

Den nyudnævnte konsul har til huse i Kronobergs Län i Växjö, hvor han desuden driver sin forretning, som består af hotel og restaurant. De seneste tre år har Per Bengtsson og hans kolleger modtaget en Michelin-stjerne for deres mad, og nu kan de altså føje rådgivning og nødpas til menuen. Hvis denne dobbelte funktion vækker undren, kan det nævnes, at posten som såkaldt honorær konsul er ulønnet.

Foruden ambassaden i Stockholm og konsulatet i Växjö findes der danske konsulater i byerne Falkenberg, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Umeå, Visby, Örebro og Östersund.

Konsulatet i Växjö kan kontaktes på telefon +46 (0) 470 75 97 00, og det har følgende adresse: Kgl. Dansk Konsulat, c/o PM & Vänner Hotel, Västergatan 10, 352 32 Växjö. Øvrige konsulater kan findes på Udenrigsministeriets hjemmeside.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter