Designere

torp & ting
Torpare og designer Vibeke Buchwaldt står bag serien “torp & ting”. Hendes unikke produkter er primært fremstillet af svenske “råvarer”, og hun bestræber sig på altid at anvende lokale, svenske håndværkere inden for træ, tekstil, jern og glas. Serien består bl.a. af træ-transportkasse, Sveriges-kort og kniplinge-armbånd.

“torp & ting” er møntet på at gøre nytte og pynte op hjemme og i det svenske fritidshus. Alle produkter er fremstillet eksklusivt til Danske Torpare og kan kun købes i vores webshop.

by EKERYD
Smykkedesigner Mette Kjems er datter af torpare-ægtepar med fritidshus i det sydlige Småland. Hun var 4 år, da forældrene købte huset, og livet som sommerfeiebarn i Sverige har været med til at fremme hendes kreativitet og interesse for naturen.

Mette Kjems bruger helst naturmaterialer som læder og halvædelstene, når hun fremstiller smykker i sit firma by EKERYD. Inspirationen til de specialfremstillede torpare-smykker stammer primært fra oplevelser i den smålandske natur, og det kan bl.a. ses i smykker med tanke på kogler, smørblomster og birkeblade.

I dag er smykkedesigneren bosat i Småland.

Anna Victoria
Svenskeren Anna Viktoria brænder for design samt iværksætteri og startede egen virksomhed i 2006. Hun er født og opvokset i en håndværkerfamilie i Dalarna. Farmoren var væverske og farfaren snedker, og denne baggrund har været med til at sætte gang i interessen for farve, form og det at skabe noget.

Anna Viktorias mission er at bevare skandinaviske udtryk og traditioner gennem moderne design, og man kan bl.a. også finde mærket AnnaViktoria i Nationalmuseets butik i Stockholm.

Produkterne i vores webshop inkluderer tekrus med elgmønster, stribede dalaheste i porcelæn, elgplakat a la Andy Warhol mv.

Sagaform
Den svenske designer Ylva Olsson har skabt 2 serveringsskåle for firmaet Sagaform – en skål formet som en elg og en skål formet som en dalahest.

Designeren har værksted og eget designbureau uden for Halmstad. Hun er uddannet industriel designer, og hendes fokus er især brugskunst til det dækkede bord.

Fra Sagaform sælger vi også den populære svampekniv med børste i webshoppen. De svampe, du plukker, kan du senere putte i Ylva Olssons sjove og kulørte skåle!

Koustrup & Co.
Koustrup & Co. er et mindre familieforlag startet i 2011 af Ulla og Søren Koustrup, som bl.a. har en fortid hos hhv. Politiken og Gyldendal. De udgiver primært faglitteratur inden for områderne natur, have og mad.

Forlaget Koustrup & Co. står bag de populære natur-dobbetlkort med bl.a. fugle- og blomstermotiver samt bøger om fx traner. De fleste bøger og kort er illustreret med flotte akvareller.

Nils Olsson Hemslöjd
De røde dalaheste er et verdenskendt Sveriges-symbol, og i dag kan man få hestene i alle mulige farver og størrelser. Allerede i 1800-tallet var det normalt at male heste med blomster, inspireret af forskellige motiver malet på møbler og indervægge.

Firmaet Nils Olsson Hemslöjd blev i 1928 startet af brødrene Nils og Janne på hhv. 13 og 15 år. Brødrene tog et lån på 400 kr. til en båndsav og startede en lille fabrik, så de kunne producere træheste. 400 kr. var et uhyrligt beløb dengang. Men det blev starten på en blomstrende virksomhed, som stadig producerer dalaheste i Nusnäs midt i Dalarna, i dag til hele verden.

Birgitta Lindeblad
Siden 1999 har Birgitte Lindeblad levet af at lave malerier, kalendere og sjove postkort, ofte med “modne tanter”, som nyder livet i fulde drag. Hendes ønske er at kunne skabe glæde for andre mennesker gennem sit arbejde – i det mindste for en stund.

Birgitta maler både akvareller, men maler også med ægolietempera, som hun selv blander. Designeren er bosat i Gøteborg og har atelier i Haga.

TJ Produktion
Tina og Niels Järdhuld står bag TJ Produktion. Tina tegner og maler, og Niels er sælger produkterne. Blandt motiverne er hunde, katte, kvinder og engle i en enkel og fin streg med humoristiske tekster til.

Pia Lindberg
Smykkedesigneren står selv for design og bearbejdning af alt fra smykker, til skåle og skulpturer i diabas, som oftes komplementeres af hendes egne håndlavede sølvdetaljer. Hun fascineres bl.a. af skattejagten på det helt rigtige stykker sort diabas og smedningen af detaljer i sølv.

Diabas er sort og rå og stammer fra jordens indre, hvor den blev dannet for mere end 900 millioner år siden.