fbpx
Наши партнеры

Efter genåbning: Vigtigt budskab fra den danske ambassadør i Stockholm

Efter den danske regering torsdag den 18. juni har meldt ud, at de nugældende rejserestriktioner til Sverige lempes med virkning fra den 27. juni, har vi modtaget et vigtigt budskab fra den danske ambassadør i Stockholm, Vibeke Rovsing Lauritzen:

Kære alle danske Torpare

Udenrigsminister Jeppe Kofod meldte ud tidligere i dag, at der er vedtaget en ny model for åbning for EU- og Schengenlandene samt UK. Modellen vil træde i kraft lørdag den 27. juni 2020. Det kan I læse mere om på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 Men det vigtige for jer er følgende:

”For Sverige er valgt en regional model, hvor rejsevejledningen vil afhænge af antallet af nye ugentlige smittetilfælde i hver enkelt region. Det giver mulighed for at åbne for rejser til og fra regioner med få nye smittetilfælde, mens vi fortsat fraråder ikke-nødvendige rejser til regioner med over 20 nye ugentlige tilfælde per 100.000 indbyggere. Rejsevejledningen vil efter den 27. juni ikke længere fraråde ophold på egen ødegård el. lign., selvom øvrige ikke-nødvendige rejser fortsat måtte frarådes til den pågældende region. Hvis man tager ophold på egen ødegård el.lign. er man heller ikke omfattet af opfordringen til at blive hjemme i 14 dage efter hjemrejse”.

Det er gået godt med genåbningen i Danmark, men vi har i den forgangne uge set opblussen af smitte i områder, som ikke tidligere har været særligt ramt af COVID-19. Også her i Sverige går det den rigtige vej, men der er stadig relativt set et vist smittetryk. Det er derfor al grund til at følge Sundhedsstyrelsens og Folkhälsomyndighetens anbefalinger om at holde afstand og sikre en god hygiejne, når I nu atter kan besøge jeres fritidshjem i Sverige.

God midsommer.

Med venlig hilsen

Vibeke Rovsing Lauritzen

Danmarks ambassadør i Stockholm

 

Læs mere om situationen her.

print

Sekretariatet er på sommerferie

Danske Torpares sekretariat holder sommerferielukket i uge 29, 30 og 31, og der er derfor lukket for personligt fremmøde og for telefonerne.

Det er dog stadig muligt at sende os en mail på mail@torpare.dk.

Rigtig god sommer!

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter