En nordisk samtale på operask

Den 22. og 23. juni holdes der som noget nyt Kulturfestival i bakkerne ved Drakamöllan Gårdshotel. De seneste ca. 14 år har der været udendørs operaforestillinger imellem træer og fugleliv iscenesat af den danske torpare og operasanger Guido Paevatalu.

Der vises i år en kammerforestilling af operaen Figaros Bryllup, og som noget nyt starter festivalen med samtaler fra scenen med kendte nordiske profiler inden for kultur og politik. Herefter er der mulighed for at fortsætte samtalen fra scenen omkring lækker frokost ved bordene, og så er der opera. Figaros Bryllup, opsat og scenograferet af danske operasanger og -instruktør Guido Paevatalu, foregår i denne opsætning på et badehotel i 1930erne, og mere end 10 sangere og musikere deltager i forestillingen som varer ca. 3 timer inkl. En kort pause.

“Der er noget magisk omkring Drakamöllan”
Der er lagt op til en smuk og magisk sommeraften i bakkerne, og hvis man spørger Guido selv, så er det en dag, man som svensk natur- og kultur-entusiast ikke vil gå glip af: ”Der er noget magisk ved de her bakker, og man kan næsten fornemme, at kulturen altid har været en stor del af Drakamöllan.” For Guido er det et helt unikt svensk område, og der er en særlig ro omkring hotellet, som kan dateres helt tilbage til 1500-tallet. – Og så er det et spændende arrangement at deltage i, hvis man er glad for nordiske tiltag:

”Det har altid været vigtigt at festivalen var et nordisk projekt. I år starter vi med samtaler med spændende profiler, som alle kommer fra de forskellige nordiske lande, og opera-opsætningen har også altid bestået af kunstnere fra hele norden.”

Guido Paevatalu

Operasanger og bidt af den svenske skov
Initiativtager gennem alle årene Guido Paevatalu er medlem af Danske Torpare, og havde en særpræget opstart som svensk skovejer. For ham startede fascinationen af de svenske skove helt tilbage i 1969, hvor han som helt ung arbejdede som skovarbejder og boede i telt imellem Knäred og Markaryd. Her fortæller Guido, at han ved et tilfælde blev tilbudt vikartjansen som sanger ved en svensk frilufts-Jesus-festival; ”Og så stod jeg jo ved udgangen ved siden af prædikanten efter mødet og sagde farvel til folk. For alle de 5ere og 10ere de trykkede mig i hånden købte jeg mit skovområde. Det tog to weekender.”

På mange måder er torpare-livet og sang tæt forbundet for Guido om end repertoireret har ændret sig en smule, siden han første gang stod på en scene i Sveriges skove. I dag har Guido bygget en lille hytte i sin skov og kommer der for stilheden, naturen og ikke mindst for at ligge i sin hængekøje, som han har spændt ud mellem trætoppene ca. 20 meter over jorden.

I juni har du altså mulighed for at opleve Guido Paevatalu, når han også selv medvirker i operaforestillingen som Bartolo.

Du kan læse mere om Guido Paevatalu her, og mere om Drakamöllan Kulturfestival her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter