fbpx
Наши партнеры

Oktober, 2021

25okt.19:0020:30Webinar: Efter Roskildefreden – Da danskere blev svenskere i Skåne, Halland og Blekinge

Ruin Skåne

Mere

Aktiviteter detaljer

Efter Roskildefreden i 1658 blussede der fortsat mange dansk-svenske krige op, men hvordan fik man egentlig de mange mennesker i de gamle østdanske landskaber til at blive svenskere i et nyt sydsvensk område?

Du hører bl.a. om, hvordan statens repræsentanter blev sat ind i Sydsverige og hvordan de påvirkede folk og fik indflydelse på det nye svenske landskab. For mennesker i Skåne, Halland og Blekinge handlede det om at skabe en hverdag hvor de ville bo og leve.

Danske Torpare vil ofte opleve spor fra den tid i Sverige og derfor er det interessant at blive klogere på denne vigtige og dramatisk periode i dansk-svensk historie.

Hanne Sanders, professor og tidl. leder for Centrum for Danmarksstudier i Lund, fortæller om forsvenskningspolitikken, og hvordan man i fredstid gradvis integrerede de ”nye svenskere”.

Helle Ahlenius Pallesen vil samle op på de spørgsmål og kommentarer, der kommer fra deltagerne under webinaret.

Vært: Hanne Sanders og Helle Pallesen

Pris: 50 kr

Sted: Online Webinar

Tid

(Mandag) 19:00 - 20:30

Pris

50 kr.

Aflysningspolitik

Aflysningspolitik

Danske Torpare forbeholder sig retten til at aflyse arrangementer, hvor minimums­antal deltagere ikke er opnået, eller hvis andre omstændigheder gør, at arrangementet alligevel ikke kan gennemføres. Tilmelding er bindende, og ved afbud under 14 dage før gives beløbet ikke retur. Meldes der afbud 14-30 dage før refunderes halvdelen af beløbet.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter