fbpx

Håndværkerfradraget fortsætter i 2020

Boligejere og fritidshusejere i Sverige kan med fordel benytte sig af håndværkerfradraget til at få udført energiforbedringer som udskiftning af vinduer, isolering af hulmur, tag og gulve. Men også opgaver som maling af facade og vinduer er omfattet af ordningen.

I 2020 er fradraget på 12.500 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværkerydelser til udvalgte energiforbedringer med videre.

I 2019 var fradraget på 12.200 kr. Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig.

Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri. Det er kun ejerne af en fritidsbolig (og deres ægtefæller) der kan få fradrag for fritidsboligen. Langt de fleste, som ejer fritidshuset i Sverige sammen på sædvanlig vis med fx ægtefællen eller andre familier, har adgang til fradraget.

Er I flere, der ejer huset sammen, kan alle ejere, der står på skødet, gøre brug af fradraget, hvis de har betalt for arbejdet. For ægtefæller gælder, at begge kan benytte ordningen, selvom kun den ene står opført som ejer på skødet og uanset hvem af dem, der reelt har betalt.

Kravet er, at du ejer huset og betaler ejendomsværdiskat, dvs. du kan også benytte ordningen, hvis dit svenske fritidshus ligger på lejet (arrenderet) grund.

Har du folkeregister-adresse i Sverige og betaler skat i Sverige, kan du ikke benytte den danske ordning. Du kan heller ikke benytte ordningen, hvis du er folkepensionist og bor i Sverige, selvom du har pensionen med fra Danmark.

Hvis du vil have håndværkerfradrag for 2019, skal ydelsen være betalt senest 29. februar 2020. Fradraget skal indberettes i TastSelv senest 1. maj 2020. Når regningen er betalt, kan du indberette udgifterne til Skattestyrelsen på skat.dk. Du skal selv indberette dine udgifter samt gemme relevant dokumentation. På SKAT´s hjemmeside findes en liste over fradragsberettigede ydelser.

print

Vigtig information fra Udenrigsministeriet

Frem til mandag d. 13. april frarådes alle ikke-nødvendige rejser ud af Danmark, herunder også til Sverige. Og er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt. Danske Torpare henviser til, at man følger Udenrigsministeriets opfordringer, og at man i det hele taget holder sig opdateret på https://um.dk, hvis man opholder sig i Sverige. Læs mere her.

Vigtig information fra de svenske myndigheder

Torsdag d. 19. marts og 30 dage frem lukker Sverige grænserne for alle ikke-EU-borgere.

Vigtig information fra Danske Torpare

Danske Torpares sekretariatet holder foreløbigt lukket for personligt fremmøde frem til d. 13. april
Danske Torpare holder sekretariatet lukket foreløbigt t.o.m. d. 13. april for at undgå spredning af corona. Vi har naturligvis åbent for henvendelser på telefonen, og mails besvares også. Læs mere her.

OBS!! Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop, gør vi opmærksom på, at de foreløbigt ikke kan sendes afsted resten af marts måned.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter