fbpx
Наши партнеры

Håndværkerfradraget

Udgivet d. 28.03.2019, senest opdateret 06.05.2021

Fra 2021 er der mulighed for at få fradrag på kr. 25.000 pr. person for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning, installation af tyverialarmer, radonsikring og bredbånd. Man kan kun få det svenske rotavdrag (håndværkerfradrag), hvis man er bosiddende i Sverige eller betaler skat i Sverige for mindst 90 % af den totale indkomst.
Ved en fritidsbolig, herunder i Sverige, kan ejerne, hvis de de står på skødet gøre brug af fradraget, hvis de har betalt for arbejdet.

Håndværkerfradrag 2020 og 2021

Du kan få håndværkerfradrag for udvalgte håndværksydelser, som er udført i hjemmet eller fritidsboligen. Håndværkerfradrag for 2020 skal være betalt senest 28. februar 2021.  Håndværksydelser giver fradrag på op til 25.000 kr. pr. person i 2021 (12.500 kr. i 2020).

• Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms (ikke for materialer).
• Du skal betale elektronisk fx med dankort, MobilePay, netbank (ikke med kontanter).
• Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

Håndværksydelser som giver fradrag

Der gælder følgende betingelser for håndværkerfradrag

• Fradraget er pr. person. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for 25.000 kr. i håndværksydelser i 2021 (12.500 i 2020). Hver person, der skal benytte håndværkerfradraget, skal indberette sin del af udgiften. Hvis man er ægtefæller, er det underordnet, hvem der har betalt regningen, men begge skal indberette oplysningerne.

• Beløbet skal betales elektronisk via fx dankort, MobilePay eller netbank. Betaling med kontanter giver ikke fradrag.

• Når der er tale om en helårsbolig, skal du bo der, mens arbejdet blev udført.

• Selv om du har både helårsbolig og fritidsbolig, kan du højst få fradrag for 25.000 kr. i håndværksydelser i 2021 (12.500 kr. i 2020).

• Du kan kun få fradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri. Kravet er , at du ejer huset og betaler ejendomsværdiskat, og du kan også få fradrag, hvis huset ligger på lejet (arrenderet) grund.

• Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.

• Du skal kunne dokumentere arbejdet med en faktura (fra en virksomhed) eller en skriftlig erklæring (fra en privatperson), og arbejdet skal betales digitalt, uanset beløb.

• Udført arbejde skal betales inden 1. marts året efter (fx arbejde udført i 2020 skal være betalt senest 28. februar 2021)

Indberetning

Indberetning sker ved at indberette til Skattestyrelsen på skat.dk

Indberetning kan gøres ved at ændre forskudsopgørelsen i feltet ”Håndværkerfradrag” eller ved at klikke på linket ”Indberet håndværkerfradrag”

Følg vejledningen og udfyld de krævede felter med betalingsdato mv.

Hver person, der skal benytte håndværkerfradraget, skal indberette sin andel af udgiften. Hvis man er ægtefæller, er det underordnet, hvem der har betalt regningen, men begge skal indberette oplysningerne.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter