fbpx
Наши партнеры

Hvad er servitutter for noget?

Udgivet den 22.02.2019, senest opdateret 20.03.2019

Før du køber et fritidshus i Sverige, er det en god idé at undersøge, hvilke bestemmelser der gør sig gældende på ejendommen.

En servitut er en ret til at råde over en fremmed ejendom eller til at kræve, at en bestemt tilstand opretholdes.

I forhold til svenske fritidshuse drejer servitutter sig i praksis typisk om vejrettigheder, vandforsyning, afløb og brugsrettigheder.

Mange servitutter udspringer af, at man på landet i Sverige har haft større landbrugsejendomme, som med tiden er blevet udstykket. Derfor kan situationen være, at vejen til huset fra den offentlige vej passerer gennem naboens grund. I det tilfælde vil der findes en servitut, som bestemmer, at vejen må benyttes.

Det samme kan gøre sig gældende i forhold til vandforsyning eller afløb, som efter udstykningen ikke længere befinder sig på husets matrikel. Her bestemmer servitutterne, at de oprindelige vandforsyninger og afløb må benyttes, selv om de ligger på naboens jord.

Alle servitutter er tinglyste, hvilket betyder, at de er offentligt registreret på samme måde, som når man køber en ejendom. Og det er således muligt at undersøge servitutterne grundigt, inden man skriver under på købskontrakten.

Læs mere om de forskellige typer servitutter, og om hvordan man som køber eller husejer skal forholde sig til dem.

Mere hjælp at hente

Danske Torpare afholder foredrag om servitutter og andre juridiske og skattemæssige emner. Se alle kurser og aktiviteter her.

Danske Torpare tilbyder også juridisk og teknisk rådgivning.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter