fbpx
Наши партнеры
Indrejseregler Sverige

Indrejseregler til Sverige

Selvom flere og flere corona-restriktioner er bortfaldet, stilles der stadig visse krav til, hvordan man som dansker kan komme ind i Sverige. Vi har her opstillet de generelle regler for indrejse til Sverige, samt de regler, de enkelte overfartssteder har opsat.

Generelt

  • Hvis du tager fx dine børnebørn med til Sverige uden deres forældre, skal de have et selvstændigt, gyldigt pas.
  • Børn under 18 år, som rejser i følge med forælder med gyldig legitimation, behøver ikke fremvise gyldigt pas og/eller gyldigt billed-ID. Børn og mindreårige nordiske statsborgere uden gyldig ID, kan stadig krydse den svenske grænse, så længe de rejser sammen med sine forældre eller værger. Her er det en god idé, at medbringe dokumentation for, at man er barnets forældre eller værge. 
  • Der er ikke krav om, at du lader dig teste efter ankomst tilbage til Danmark, men sundhedsmyndighederne opfordrer til, at du er opmærksom på muligheden for smitte, bruger din sunde fornuft og viser hensyn.

Øresundsbron

  • Der bliver gennemført grænsekontrol ved Øresundsbrons betalingsanlæg, hvilket betyder at du skal have gyldigt pas eller gyldigt kørekort med, når du skal over broen.
  • Læs mere på Øresundsbrons hjemmeside her

ForSea Helsingør-Helsingborg

  • Der bliver gennemført grænsekontrol ved ForSea’s betalingsanlæg, hvilket betyder at du fremvise gyldigt pas eller gyldigt kørekort. 
  • Læs mere på Forsea’s hjemmeside her 

Stena Line Danmark-Sverige

  • Stena Line fortager ID-kontrol på alle deres linjer – også mellem Danmark og Sverige. Uden et gyldigt pas kan man desværre ikke rejse. Dette gælder alle rejsende. Børn under 16 år, som rejser med deres forældre, er undtaget. Hvis børnene derimod rejser med deres bedsteforældre eller tante og onkel, skal de have deres eget selvstændige, gyldige pas med.
  • Læs mere på Stena Line’s hjemmeside her 

*NB: Undersøg forsikringsbetingelser og med din arbejdsgiver
Vær opmærksom på, at individuelle forsikringsbetingelser gælder, så det er en god idé at tjekke op med sit forsikringsselskab, hvordan man er stillet. Vi opfordrer også til at tjekke med sin arbejdsgiver, om arbejdspladsen har indført særlige rejseregler.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter