fbpx
Наши партнеры

Indrejseregler når du tager til Sverige – og hjem igen

Udgivet 25.03.2021, Senest opdateret 25. november 2021

Til og med 31. januar 2022 er der indrejseforbud for rejser til Sverige direkte fra et tredjeland (lande udenfor EU). Fra et EU-land kræves der en negativ Covid19-test eller vaccinepas til og med 30. november. Indrejserestriktionerne gælder altid fra det seneste land, du rejser ind i Sverige fra – også selvom det bare er et transitland.

Disse indrejserestriktioner gælder ikke de nordiske lande; Danmark, Finland, Island og Norge.

Læs mere om det svenske politis indrejserestriktioner her.


Ændrede rejsevejledninger:
Fra 1. december indfører Sverige vaccinepas ved større indendørs forsamlinger.

Hvad betyder det for dig?

Deltager du fra d. 1. december i et indendørs arrangement i Sverige på over 100 personer, kan du blive påkrævet at vise vaccinepas. Vaccinepasset skal vises ved offentlige forsamlinger og almene sammenkomster, som fx markeder, messer, sportsbegivenheder, koncerter, samt i teatre og biografer. Kravet gælder personer over 18 år, og dækker ikke restaurationsbesøg eller butikker, men vær opmærksom på, at individuelle forretninger evt. kan vælge at indføre krav om visning af vaccinepas.

Læs mere om den svenske regerings indføringen af vaccinepas i Sverige her. 

Ved indrejse til Danmark efter et Sverigesbesøg

Når du opholder dig i Sverige, opfordres du til at være opmærksom og færdes med omtanke. Hele Sverige er stadig kategoriseret som grønt, og siden d. 9 oktober er der ikke krav om test ved indrejse til Danmark.

De generelle anbefalinger fra Udenrigsministeriet lyder, at du bør være opmærksom på ricikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID19, når du færdes i Sverige, og du opfordres til at bruge din sunde fornuft, ligesom hvis du var i Danmark.

Kilde: https://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/

Læs mere om rejsevejledningen til Sverige hos Udenrigsministeriet her.

Der kan stadig være forskel i rejseforsikringer og på de enkelte arbejdspladser, så det er en god idé at undersøge hos sit forsikringsselskab og sin arbejdsgiver, hvad reglerne for rejser til Sverige er, hvis man planlægger at rejse til sit hus i Sverige.

Få det fulde over historikken med rejserestriktionerne og Danske Torpares arbejde med rejsevejledninger i forbindelse med Covid-19 her.

Læs om reglerne ved de enkelte overfartssteder til Sverige her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter