fbpx
Наши партнеры

Indrejseregler når du tager til Sverige – og hjem igen

Udgivet 25.03.2021, Senest opdateret 6. september 2021

Ændrede rejsevejledninger: Sydsverige og Vestsverige bliver gult fra 4. september.

Hvad betyder det for dig?

For dem, som ikke færdigvaccinerede eller tidligere smittede, er der krav om at få foretaget en test efter indrejse til Danmark, når du har opholdt dig i et gult område i Sverige. Børn under 16 år er undtaget kravet om test.

Børn fra og med 16 år til og med 17 år er undtaget kravet om test, hvis de rejser med en færdigvaccineret eller tidligere smittet forælder.

De generelle anbefalinger fra Udenrigsministeriet lyder, at du bør være ekstra forsigtig, hvis du rejser til Sverige, for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 

For at styrke smitteopsporingen med deltavarianten i Danmark opfordres rejsende kraftigt til at tage en PCR i stedet for en kviktest ved indrejse.

Kilde: https://um.dk/da/nyheder-fra-udenrigsministeriet/

Læs mere om rejsevejledningen til Sverige hos Udenrigsministeriet her.

Der kan stadig være forskel i rejseforsikringer og på de enkelte arbejdspladser, så det er en god idé at undersøge hos sit forsikringsselskab og sin arbejdsgiver, hvad reglerne for rejser til Sverige er, hvis man planlægger at rejse til sin ødegård.

Få det fulde over historikken med rejserestriktionerne og Danske Torpares arbejde med rejsevejledninger i forbindelse med Covid-19 her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter