fbpx
Наши партнеры

Indrejseregler når du tager til Sverige – og hjem igen

Sverige lemper indrejseregler

På et pressemøde med den svenske indenrigsminister, Mikael Damberg, og minister for udenrigshandel og nordiske spørgsmål Anna Hallberg onsdag morgen den 24. marts, oplyses det, at grænsen til Sverige åbnes fra og med onsdag den 31. marts.

Ved indrejse til Sverige gælder det, at du skal kunne fremvise en negativ corona-test. Læs mere om testkrav og godkendte testtyper herunder.

Disse indrejserestriktioner til Sverige gælder foreløbigt til og med den 31. maj.

Fortsat rejserestriktioner fra dansk side

Selvom Sverige fra den 31. marts åbner den dansk-svenske grænse, så danskere på lige fod med andre EU-borgere nu kan rejse ind i Sverige mod fremvisning af en negativ Covid-19-test, skal man ved rejser til Sverige være opmærksom på, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle udlandsrejser – også til huset i Sverige.

Tager man, på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger om at blive hjemme, alligevel til Sverige, skal man ved hjemkomst til Danmark lade sig teste og gå i isolation i op til 10 dage. Læs mere om test- og isolationskrav samt muligheden for at bryde isolationen i fold ud-menuen herunder.

Disse rejserestriktioner gælder foreløbigt til og med den 20. april. Danske Torpare presser på hos de danske myndigheder for at få indført en undtagelse for torpare, som vi så i foråret sidste år.

Krav om test og isolation

Krav om fremvisning af negativ corona-test ved indrejse til Sverige

Frem til foreløbigt den 31. maj gælder det, at man ved indrejse til Sverige skal kunne fremvise en negativ corona-test.

Hvor gammel må testen være?

Din negative Covid-19-test må max være 48 timer gammel, når du passerer grænsen til Sverige: “Det får ha gått max 48 timmar mellan tillfället för provtagningen och gränspassagen,” oplyses det på polisen.se.

Der er visse undtagelser for kravet om at kunne fremvise en negativ corona-test. Bl.a. gælder testkravet ikke for personer under 18 år og for dem, der bor fast i Sverige, og der er desuden særlige regler for pendlere. Læs den svenske regerings retningslinjer for test her.

Hvilke testtyper er gyldige?

Ifølge den svenske pendant til Sundhedsstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, er følgende testtyper gyldige:

  • Antigentest (hurtigtest foretaget ved næsepodning)
  • PCR-test
  • LAMP-test
  • TMA-test

Læs mere om godkendte testtyper på Folkhälsomyndighetens hjemmeside her.

Disse oplysninger skal fremgå af dit negative corona-prøvesvar

  • Navn på testperson
  • Tidpunkt for prøvetagning
  • Testtype
  • Testresultatet
  • Navn, telefonnummer og adresse på instansen, der har foretaget corona-testen (f.eks. Statens Serum Institut eller SOS international).

Der er ikke krav om, at bevis for negativ corona-test skal fremvises i fysisk form. Det er således nok at kunne fremvise digital dokumentation. 

Læs mere hos Folkhälsomyndigheten.

Hvad gælder, hvis jeg er vaccineret?

Er du blevet vaccineret mod corona, gælder almindelige testkrav stadig. Det vil sige, at selvom du har fået corona-vaccine, skal du stadig følge retningslinjer for fremvisning af en negativ corona-test ved indrejse til Sverige, som forklaret ovenfor. “Det finns inget särskilt undantag från vare sig inreseförbudet eller testkravet för personer som kan visa att de har vaccinerats mot covid-19,” oplyses det på regeringen.se.

Samme krav for fremvisning af en negativ corona-test gælder også, selvom du tidligere har været smittet med coronavirus og har antistoffer.

Krav om corona-test og isolation ved indrejse til Danmark

Til og med foreløbigt den 20. april gælder det fortsat, at man ved hjemkomst til Danmark skal lade sig teste og gå i op til 10 dages isolation. Det er muligt at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. Det er således ikke muligt at undgå isolation ved en negativ corona-test taget i forbindelse med indrejse.

Bemærk, at der er forskel på kravene til test, afhængigt af om du rejser ind i Danmark med fly eller via sø- eller landegrænser. Orienter dig om de gældende regler her.

Når du rejser ind i Danmark via sø- eller landegrænse:

Rejser du ind i Danmark via sø- eller landegrænse, gælder det, at du skal lade dig teste senest 24 timer efter indrejsetidspunktet og samtidig gå i isolation i op til 10 dage.

Se § 3 i Bekendtgørelse om krav om test og isolation efter indrejse i Danmark i forbindelse med håndtering af covid-19.

Når du rejser ind i Danmark med fly:

Ankommer du til Danmark med fly, er der krav om fremvisning af max 24 timer gammel negativ corona-test ved boarding, og du skal desuden have taget en hurtigtest, inden du forlader lufthavnen i Danmark, hvorefter du skal gå i isolation i op til 10 dage.

Se § 2 i Bekendtgørelse om krav om test og isolation efter indrejse i Danmark i forbindelse med håndtering af covid-19.

Hvilke test- og isolationskrav gælder, hvis jeg er vaccineret?

Selvom du er fuldt vaccineret mod corona-virus, er der lige nu ingen undtagelser for gældende krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Læs mere hos Udenrigsministeriet.

Læs også om gældende undtagelser for test- og isolationskrav ved indrejse til Danmark her.

Bemærk, at der er indført stramninger af undtagelserne for indrejsende fra grænselandet. Dem kan du orientere dig om her.

Læs mere om corona, rejsevejledningen og situation her.

print

Den svenske regering åbner nu grænsen mellem Sverige og Danmark

Grænsen til Sverige åbnes fra og med onsdag den 31. marts.

Ved indrejse til Sverige gælder det, at du skal kunne fremvise en negativ corona-test. Følgende testtyper er gyldige:

Læs mere om godkendte test-typer på Folkhälsomyndighetens hjemmeside her eller på vores hjemmeside her.

Det danske Udenrigsministerium fraråder fortsat alle udlandsrejser – også til huset i Sverige. Tager man, på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger om at blive hjemme, alligevel til Sverige, skal man ved hjemkomst til Danmark lade sig teste og gå i isolation i op til 10 dage. Læs mere om isolationskrav, undtagelser og muligheden for at forkorte isolationen her.

Få et overblik over, hvad du skal vide om indrejsereglerne til Sverige og Danmark her samt Danske Torpares arbejde for en undtagelse for ødegårdsejere her.

Har du covid-19-relaterede spørgsmål, kan du også ringe på den myndighedsfælles coronahotline på 70 20 02 33.

Sekretariatet holder lukket i påskens helligdage

Sekretariatet holder lukket for telefonen og personligt fremmøde fra skærtorsdag til og med mandag 2. påskedag. Vi er tilbage tirsdag d. 6. april kl. 09.00.

Tidsbestilling ved personligt fremmøde

Skal du have personlig hjælp på sekretariatet, beder vi venligst om at booke en tid på forhånd. Se kontaktoplysninger her.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter