fbpx

Nye regler for komplementbostad f.eks. et attefallshus

I dag må de være maks. 25 m2. Fra den 1. marts kan de blive 30 m2. Det er imidlertid kun attefallshus, som anvendes som komplement til boligen. Attefallshus som anvendes til garage og gæstehus vil stadig maks. være 25 m 2. Som altovervejende hovedregel kræves der ikke byggetilladelse, men hvis området er særlig beskyttelsesværdigt, kan det kræves. Der kræves en anmeldelse til kommunen. Man skal være opmærksom på, at en lokalplan eller strandbeskyttelseslinjen kan forhindre opførelse af et attefallshus. Bemærk at der er kriterier, som skal være opfyldt for at en bygning kan betragtes som attefallshus. Desuden skal byggereglerne være overholdt. Danske Torpare opfordrer derfor altid til, at man kontakter den pågældende kommune og hører om hvilke regler, der gælder, inden man påbegynder at bygge til.

Læs nærmere om reglerne for attefallshus på Boverkets hjemmeside. https://www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/bygga-utan-bygglov/attefallshus/

print

Vigtig information fra Udenrigsministeriet

Frem til mandag d. 13. april frarådes alle ikke-nødvendige rejser ud af Danmark, herunder også til Sverige. Og er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt. Danske Torpare henviser til, at man følger Udenrigsministeriets opfordringer, og at man i det hele taget holder sig opdateret på https://um.dk, hvis man opholder sig i Sverige. Læs mere her.

Vigtig information fra de svenske myndigheder

Torsdag d. 19. marts og 30 dage frem lukker Sverige grænserne for alle ikke-EU-borgere.

Vigtig information fra Danske Torpare

Danske Torpares sekretariatet holder foreløbigt lukket for personligt fremmøde frem til d. 13. april
Danske Torpare holder sekretariatet lukket foreløbigt t.o.m. d. 13. april for at undgå spredning af corona. Vi har naturligvis åbent for henvendelser på telefonen, og mails besvares også. Læs mere her.

OBS!! Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop, gør vi opmærksom på, at de foreløbigt ikke kan sendes afsted resten af marts måned.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter