fbpx
Наши партнеры

Opfordring fra den danske ambassadør i Stockholm

Danske Torpare har tirsdag d. 24. marts 2020 været i kontakt med den danske ambassadør i Stockholm, Vibeke Rovsing Lauritzen, som har dette budskab til danskere med fritidshus i Sverige:

Kære alle danske Torpare,

Påsken er lige om hjørnet, og de begrænsninger, vi alle lever med for øjeblikket, kan gøre det ekstra tillokkende at tilbringe påsken i dejlige Sverige. Ambassaden får derfor lige nu mange spørgsmål fra danske Torpare, om det overhovedet er muligt at rejse til sommerhuset med de svenske og danske ind- og udrejserestriktioner. Svaret er i princippet ja. Alle danskere kan frit rejse til Sverige og komme tilbage igen til Danmark, som situationen er lige nu.

Men jeg kan kun gentage, hvad statsminister Mette Frederiksen  sagde på pressekonferencen d. 23. marts: Lad være med at rejse til sommerhuset i påsken eller på skiferie i Sverige. Det er vigtigt, at vi alle følger myndighedernes anbefalinger. For at undgå en for hurtig smittespredning i Danmark fraråder de danske myndigheder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Det gælder også til Sverige. Og alle borgere i Danmark, der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Samtidig har ”Folkhälsonmyndigheten” på en pressekonference af hensyn til smittespredningsfaren frarådet rejser internt i Sverige.

Jeg vil opfordre jer til at holde øje med Ambassadens hjemmeside, som regelmæssigt bliver opdateret med nye informationer i forhold til Corona-situationen i Sverige og rejserestriktioner. Her er der også links til de svenske myndigheders opdatering på bl.a. råd og vejledning ift Corona.

God påske – i Danmark

Med venlig hilsen
Vibeke Rovsing Lauritzen
Danmarks ambassadør i Stockholm

Læs også hilsenen fra borgmester i Markaryd Kommune, Bengt Germundsson, som også har et vigtigt budskab til danskere med hus i kommunen her op til påske.

print

Sekretariatet er på sommerferie

Danske Torpares sekretariat holder sommerferielukket i uge 29, 30 og 31, og der er derfor lukket for personligt fremmøde og for telefonerne.

Det er dog stadig muligt at sende os en mail på mail@torpare.dk.

Rigtig god sommer!

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter