fbpx

Opfordring fra den danske ambassadør i Stockholm

Danske Torpare har tirsdag d. 24. marts 2020 været i kontakt med den danske ambassadør i Stockholm, Vibeke Rovsing Lauritzen, som har dette budskab til danskere med fritidshus i Sverige:

Kære alle danske Torpare,

Påsken er lige om hjørnet, og de begrænsninger, vi alle lever med for øjeblikket, kan gøre det ekstra tillokkende at tilbringe påsken i dejlige Sverige. Ambassaden får derfor lige nu mange spørgsmål fra danske Torpare, om det overhovedet er muligt at rejse til sommerhuset med de svenske og danske ind- og udrejserestriktioner. Svaret er i princippet ja. Alle danskere kan frit rejse til Sverige og komme tilbage igen til Danmark, som situationen er lige nu.

Men jeg kan kun gentage, hvad statsminister Mette Frederiksen  sagde på pressekonferencen d. 23. marts: Lad være med at rejse til sommerhuset i påsken eller på skiferie i Sverige. Det er vigtigt, at vi alle følger myndighedernes anbefalinger. For at undgå en for hurtig smittespredning i Danmark fraråder de danske myndigheder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Det gælder også til Sverige. Og alle borgere i Danmark, der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Samtidig har ”Folkhälsonmyndigheten” på en pressekonference af hensyn til smittespredningsfaren frarådet rejser internt i Sverige.

Jeg vil opfordre jer til at holde øje med Ambassadens hjemmeside, som regelmæssigt bliver opdateret med nye informationer i forhold til Corona-situationen i Sverige og rejserestriktioner. Her er der også links til de svenske myndigheders opdatering på bl.a. råd og vejledning ift Corona.

God påske – i Danmark

Med venlig hilsen
Vibeke Rovsing Lauritzen
Danmarks ambassadør i Stockholm

print

Vigtig information fra Udenrigsministeriet

Frem til mandag d. 13. april frarådes alle ikke-nødvendige rejser ud af Danmark, herunder også til Sverige. Og er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt. Danske Torpare henviser til, at man følger Udenrigsministeriets opfordringer, og at man i det hele taget holder sig opdateret på https://um.dk, hvis man opholder sig i Sverige. Læs mere her.

Vigtig information fra de svenske myndigheder

Torsdag d. 19. marts og 30 dage frem lukker Sverige grænserne for alle ikke-EU-borgere.

Vigtig information fra Danske Torpare

Danske Torpares sekretariatet holder foreløbigt lukket for personligt fremmøde frem til d. 13. april
Danske Torpare holder sekretariatet lukket foreløbigt t.o.m. d. 13. april for at undgå spredning af corona. Vi har naturligvis åbent for henvendelser på telefonen, og mails besvares også. Læs mere her.

OBS!! Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop, gør vi opmærksom på, at de foreløbigt ikke kan sendes afsted resten af marts måned.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter