fbpx
Наши партнеры

Renovation i Sverige

Udgivet den 28.01.2019  

I Sverige er det som regel kommunen, der er forsyningsvirksomhed med hensyn til renovation og spildevandstømning. I nogle områder er funktionerne overladt til selvstændige driftsselskaber, men i begge tilfælde findes kontaktoplysninger via kommunernes hjemmesider.

Samme sted kan læses om valgmuligheder og tømningsfrekvenser for både renovation (sophämtning) og spildevandstømning. Man kan normalt ikke fritages for pligten til offentlig håndtering af disse opgaver. Eftersom kommunen (eller driftsselskabet) ikke modtager besked om ejerskiftet fra hverken tinglysningskontoret eller skattevæsnet, skal man selv foretage manuel tilmelding, der kan ske via hjemmeside, ved udfyldelse af et tilsendt ejerskifte‐skema eller ved personlig henvendelse.

Både hentning af affald og tømning af spildevandssytem koster penge, og derfor kan det være en god idé at få lavet en aftale med kommunen om færre tømninger, hvis man ikke bruger huset så meget.

Er du for nyligt blevet fritidshusejer i Sverige, så kan du flere råd om, hvordan du kommer bedst fra start.

Hvis du skrifter adresse i Danmark, er det vigtigt, at de svenske myndigheder, forsyningsselskaber m.fl. får oplyst din nye adresse. Ellers risikerer du at stå uden elektricitet eller endnu værre – uden forsikring – hvis regningerne er strandet, og du derfor er blevet afmeldt.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter