fbpx
Наши партнеры

Tydeligere rejsevejledninger ville være et plus

De seneste dage har der i både aviser og på de sociale medier været fornyet fokus på, om man kan og bør rejse udenlands under corona-pandemien.

Danske Torpare anbefaler fortsat, at man følger myndighedernes anbefalinger og stadig undgår alle ikke-nødvendige rejser til hele verden – inklusive til Sverige.

Victoria Lindtner, sekretariatschef i foreningen havde dog gerne set tydeligere rejsevejledninger for medlemmernes skyld. Derfor stillede hun også op til interview i Politiken den 4. maj, da avisen lavede en artikel om, hvilke udfordringer det giver i samfundet, at så mange udmeldinger under corona-pandemien – blandt andet rejsevejledningerne – består af påbud og opfordringer i stedet for konkret lovgivning.

Vi kunne godt unde vores medlemmer, at der var tydeligere retningslinjer at forholde sig til, så der ikke herskede tvivl om, hvorvidt det var i orden at tage til huset i Sverige. Vi sidder klar ved telefonen og på mail og besvarer selvfølgelig med glæde de mange henvendelser, vi får fra medlemmerne. Men vi kan stadig kun give den melding, som vi selv har fået fra både den danske ambassadør i Stockholm og de danske myndigheder: Ingen ændringer i vejledningerne endnu. Bliv hjemme, hvis det er muligt,” forklarer Victoria Lindtner.

Hun fortæller, at Danske Torpare flere gange har kontaktet både ambassadøren og de danske myndigheder og bedt dem om at konkretisere rejsevejledningerne, så foreningen dermed også kunne svare mere konkret på medlemmernes spørgsmål. Men meldingen har begge steder været, at det – som restriktioner og anbefalinger er skruet sammen lige nu – altid vil være en vurdering i det enkelte tilfælde.

Danske Torpare har selvfølgelig intet ønske om, at der udstedes et direkte forbud mod at rejse til Sverige. Tværtimod. Men man ærgrer sig på medlemmernes vegne over, at den nuværende situation gør det umuligt at give præcis rådgivning om, hvilke rejser, der i myndighedernes øjne er nødvendige, og hvilke der således ikke er. Tydeligere rejsevejledninger ville være et plus for alle.

Mange af vores medlemmer har været meget i tvivl om, om et indbrud i huset eller væltede træer på grunden for eksempel har været grundlag nok for en ”nødvendig” rejse, og det har vi jo ikke kunnet give dem et klart svar på,” uddyber Victoria Lindtner.

Danske Torpare er naturligvis fortsat i kontakt med myndighederne og ambassadøren ugentligt for at kunne opdatere medlemmerne om seneste nyt om rejse-anbefalingerne og restriktionerne i Norden. Så følg løbende med her på www.torpare.dk.

print

Savner du dit nye medlemskort?

Dit nye medlemskort og kontingentopkrævningen for medlemsår 2020/2021 kommer med TORPARE december.

Bemærk venligst, at december-bladet leveres i et plastikomslag og udsendes med PostNord.

Læs mere her.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter