fbpx
Наши партнеры

Vigtig info fra Danske Torpare vedrørende corona-smitte

Her samler vi alle de oplysninger, vi kender til om den nuværende corona-situation, og som er vigtig for dig som medlem og med hus i Sverige at vide.

Vi bestræber os på løbende at opdatere om den aktuelle situation, så snart der sker ændringer. Vi er løbende i dialog med danske og svenske myndigheder.

Update 15.05.2020: Der er fortsat ingen ændringer i gældende rejsevejledning, og det anbefales derfor, at man stadig undgår alle unødvendige rejser. Er det din vurdering, at rejsen til Sverige er nødvendig, minder vi venligst om at huske dit danske pas, som du skal vise, når du igen krydser grænsen til Danmark.

Brev fra Länsstyrelsen og borgmestre i Kronobergs län

Länsstyrelsen og borgmestre i Kronobergs län skriver følgende brev til fritidshusejere i länet.

Til dig med fritidshus i Kronobergs län.

Danske Torpare retter henvendelse til Udenrigsministeriet

I et brev til udenrigsminister Jeppe Kofod, som Danske Torpare har sendt fredag den 15. maj, appellerer vi til, at der i genåbningsscenarierne tages med i overvejelserne, at flere danskere ejer hus i vores svenske naboland, som de gerne vil kunne tilse uden at bryde med gældende rejsevejledning. Læs hele brevet her.

Hilsen til danske torpare fra svenske borgmestre

Danske Torpare er løbende i dialog med borgmestre i svenske kommuner, hvor danskere har huse. Flere beder os viderebringe en hilsen til vores medlemmer.

Näringslivschef Bengt-Göran Söderlind og borgmester Bengt Germundsson fra Markaryd Kommune har et vigtigt budskab til danskere med hus i kommunen. Læs hilsenen her.

Også borgmester i Tingsryd Kommune, Mikael Jeansson, og borgmester i Älmhult Kommune, Elizabeth Peltola, har skrevet et brev til danske torpare i kommunen. Læs hilsenen fra Tingsryd her og fra Älmhult her.

Senest har Laholm Kommune bedt os videreformidle et vigtigt budskab til danske torpare. Det kan du læse her.

Fra Hässleholm Kommune lyder opfordringen “att under rådande omständigheter verkligen tänka över om resan till Sverige är ”nödvändig” med tanke på ländernas gällande reserekommendationer och med tanke på att vi alla har ett personligt ansvar för att minska smittspridningen.” Hold dig opdateret på kommunens hjemmeside her.

Også Örkelljunga Kommune opfordrer til, at man følger med i situationen, da rejsevejledninger hurtigt kan ændres, på deres hjemmeside her.

Opfordring fra den danske ambassadør i Stockholm

Danske Torpare har været i kontakt med den danske ambassadør i Stockholm, Vibeke Rovsing Lauritzen, som har et vigtigt budskab til danskere med fritidshus i Sverige. Læs det her. Budskabet er fortsat gældende pr. 15.05.2020.

Sådan skal du forholde dig til situationen: Det ved vi

Danske Torpare modtager i disse dage rigtig mange henvendelser fra medlemmer, som spørger, om de kan tage op til huset i Sverige og om, hvordan de skal forholde sig til situationen. Derfor har vi her samlet et overblik over udmeldinger, anbefalinger og rejsevejledninger fra danske og svenske myndigheder.

Den danske regering opfordrer alle til at blive hjemme og henstiller til, at alle ikke-nødvendige rejser undgås. På et pressemøde den 23. marts uddybede Danmarks statsminister dette: “Tag ikke ud af landet; tag ikke på skiferie i Sverige.

Udenrigsministeriet, som Danske Torpare også har været i dialog med, meddeler os, at de med virkning fra den 13. marts fraråder alle unødvendige rejser til andre lande – også til Sverige. De opfordrer i øvrigt kraftigt alle danskere, der kommer hjem fra udlandet, til at gå i hjemmekarantæne i 14 dage efter hjemkomst. Dette gælder også, når man kommer hjem fra sit hus i Sverige.

Man skal lade være med at rejse ud med mindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt, lyder det fra Udenrigsminister Jeppe Kofod.

Lørdag den 14. marts kl. 12.00 lukkedes de danske grænser for ikke-danske statsborger og for personer, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark.

Utrikesdepartementen i Sverige anbefaler desuden, at man ikke rejser ud af Sverige omstændighederne taget i betragtning, og dette følges op af Svenske Folkhälsomyndigheten, som opfordrer til, at man også aflyser al unødig rejseaktivitet i Sverige. Den svenske regering siger også, at rejser indenrigs i Sverige kun bør være op til 1-2 timer i bil.

Senest har borgmestre i svenske kommuner meldt ud, at de bakker op om regeringens anbefalinger, og de opfordrer ligeledes til stor restriktivitet i rejseaktiviteten. Noget, som den danske ambassadør i Stockholm også appellerer til.

Danske Torpare opfordrer til, at man til hver en tid følger de danske myndigheders anbefalinger, som fortsat lyder på at blive hjemme og undgå al unødig rejseaktivitet.

Situationen er alvorlig på verdensplan, og vi danskere kan gøre vores for, at virus-spredningen begrænses. Og det gør vi ifølge vores myndigheder bedst ved at blive hjemme og dermed ikke krydse landegrænser – heller ikke selvom grænsen til Sverige ikke er lukket. Det er nu, vi alle skal gøre en indsats for at bryde smittekæden – og så kan vi forhåbentlig nyde sommeren i det svenske!

Dækker din forsikring?

Forsikringsselskabers dækning varierer 

Så længe myndighederne fraråder unødvendige rejser ud af Danmark, er det en god idé at tjekke op på dine forsikringsbetingelser.

Vær derfor opmærksom på at kontakte dit forsikringsselskab for at høre, hvad der gælder for dig, inden du tager af sted.

Åbningstider i sekretariatet

Danske Torpares sekretariatet genåbner
Fra den 11. maj er sekretariatet i Danske Torpare atter åbent for personligt fremmøde. Har du planer om at besøge os på Industriparken 4 i Ballerup, så ring gerne til os inden og meld din ankomst, så vi kan tage godt imod dig og sikre, at for mange medlemmer ikke møder op samtidig.

Det er også stadig muligt at skrive til os på mail@torpare.dk og ringe til os på 39295282 inden for vores sædvanlige åbningstider: mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00 og onsdag kl. 09.00-18.00.

Har du bestilt varer i webshoppen?

Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop, gør vi opmærksom på, at vi i øjeblikket sender varer 2 gange om ugen. Der kan derfor opstå længere leveringstid. Tak på forhånd for din forståelse.

Er du nyt medlem?

Er du nyt medlem?
Vi sender igen velkomstpakker som normalt. Du får besked, når du kan hente din velkomstpakke ved nærmeste GLS-pakkeshop. Det er vigtigt, at du henter den, da dit nye medlemskort ligger heri.

Information om Danske Torpares arrangementer

Planlagte aktiviteter er udskudt eller holdes som webinar
Vi har grundet corona været nødsaget til at aflyse en del arrangementer i foråret. Vi er nu klar med en løsning, så vi i stedet kan tilbyde webinarer og alligevel gennemføre en række kurser – online. Første webinar holdes tirsdag den 26. maj og omhandler køb af hus i Sverige – en orientering om jura, teknik og økonomi. Læs mere og tilmeld dig her.

Udskydelse af årets generalforsamling
Da det endnu ikke på nuværende tidspunkt er til at sige, hvornår forsamlingsforbud ophæves og corona-restriktionerne lempes, kan vi ind til videre kun melde ud, at årets generalforsamling 2020 afholdes senere på året – men vi har endnu ikke en konkret dato.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter