fbpx

Vigtig info fra Danske Torpare vedrørende corona-smitte

Her samler vi alle de oplysninger, vi kender til om den nuværende corona-situation, og som er vigtig for dig som medlem og med hus i Sverige at vide.

Vi bestræber os på løbende at opdatere om den aktuelle situation, så snart der sker ændringer.

Opfordring fra den danske ambassadør i Stockholm

Danske Torpare har tirsdag den 24. marts været i kontakt med den danske ambassadør i Stockholm, Vibeke Rovsing Lauritzen, som har et vigtigt budskab til danskere med fritidshus i Sverige. Læs det her.

Opdatering om situationen onsdag d. 25. marts: Det ved vi

Kære medlemmer, vi modtager i disse dage rigtig mange henvendelser fra medlemmer, som spørger, om de kan tage op til huset i Sverige. Vi opfordrer til, at man til hver en tid følger de danske myndigheders anbefalinger, som i øjeblikket lyder på at blive hjemme og undgå al unødig rejseaktivitet.

Selvom Sverige ikke har lukket grænserne, skal situationen tages alvorligt. Det er nu, vi alle skal gøre en indsats for at bryde smittekæden – og så kan vi forhåbentlig nyde sommeren i det svenske!

Det ved vi:

Den danske regering opfordrer alle til at blive hjemme og droppe alle ikke-nødvendige rejser. Så sent som i går, den 23. marts, opfordrede Danmarks statsminister igen til, at man ikke rejser ud af Danmark – heller ikke på skiferie i Sverige. Dette gælder foreløbigt indtil d. 13. april.

Vi har været i kontakt med Udenrigsministeriet, som meddeler os, at de fraråder alle unødvendige rejser til andre lande – også til Sverige. De opfordrer i øvrigt kraftigt alle danskere, der kommer hjem fra udlandet, til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

Svenske Folkhälsomyndigheten opfordrer også til, at man aflyser al unødig rejseaktivitet i Sverige.

Situationen er alvorlig på verdensplan i disse uger, og vi danskere kan gøre vores for, at denne virus-spredning begrænses. Og det gør vi ifølge vores myndigheder bedst ved at blive hjemme og dermed ikke krydse landegrænser.

Nyt fra den svenske regering d. 17. marts

Nyt fra den svenske regering tirsdag den 17. marts:

Tirsdag aften den 17. marts meddelte den svenske regering, at alle ikke-nødvendige rejser til Sverige fra lande uden for EU nu stoppes. Dette som et tiltag for at forhindre spredningen af covid-19.

Indrejseforbuddet træder i kraft torsdag den 19. marts og gælder foreløbigt i 30 dage. Det gælder ikke svenske statsborgere og andre med bopæl i Sverige eller for personer med et anerkendelsesværdigt formål – og altså kun for ikke-EU-borgere.

Læs mere fra de svenske myndigheder på krisinformation.se.

Nyt fra det danske udenrigsministerium fredag d. 13. marts

Vigtig information fra Udenrigsministeriet fredag den 13. marts:

Med virkning fra fredag den 13. marts og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det meddeler Udenrigsministeriet. Det betyder, at Udenrigsministeriet har ændret den samlede rejsevejledning. Helt konkret betyder det, at man som minimum fraråder alle ikke-nødvendige rejser ud af Danmark.

Man skal lade være med at rejse ud medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt, lyder det fra Udenrigsminister Jeppe Kofod.

Danske Torpare henviser til, at man følger Udenrigsministeriets opfordringer, og at man i det hele taget holder sig opdateret på www.um.dk, om man opholder sig i Sverige, eller hvis man har planer om en tur til Sverige.

Lørdag den 14. marts kl. 12.00 lukkedes de danske grænser for ikke-danske statsborger og for personer, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark.

Åbningstider i sekretariatet

Danske Torpares sekretariatet holder lukket for personligt fremmøde resten af marts
Danske Torpare holder sekretariatet lukket foreløbigt t.o.m. marts for at undgå corona-smitte-fare. På baggrund af regeringens anbefalinger, har vi vurderet at lukke for personligt fremmøde på sekretariatet.

Det er stadig muligt at skrive til os på mail@torpare.dk og ringe til os på 39295282 inden for vores sædvanlige åbningstider: mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00 og onsdag kl. 09.00-18.00.

Vi informerer via vores kanaler, når situationen ændrer sig, og vi igen holder åbent som sædvanligt.

Har du bestilt varer i webshoppen?

Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop gør vi opmærksom på, at de foreløbigt ikke kan sendes af sted resten af marts måned.

Er du nyt medlem?

Er du nyt medlem?
Er du nyt medlem, sender vi dig et medlemskort med posten, når du melder dig ind, og velkomstpakken sendes til dig, når sekretariatet igen holder åbent. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til os og høre nærmere.

Information om Danske Torpares arrangementer

Alle aktiviteter aflyses i marts
Foreløbigt aflyses alle aktiviteter i marts. Alle tilmeldte får besked via den mail, man har registreret hos Danske Torpare, og eventuelle betalinger vil blive refunderet.

Udskydelse af årets generalforsamling
Da det ikke på nuværende tidspunkt er til at sige, hvornår situationen ændrer sig, kan vi kun melde ud, at vi kommer til at afholde årets generalforsamling i 2020, men vi kan endnu ikke sige noget mere konkret om, hvornår det bliver.

print

Vigtig information fra Udenrigsministeriet

Frem til mandag d. 13. april frarådes alle ikke-nødvendige rejser ud af Danmark, herunder også til Sverige. Og er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt. Danske Torpare henviser til, at man følger Udenrigsministeriets opfordringer, og at man i det hele taget holder sig opdateret på https://um.dk, hvis man opholder sig i Sverige. Læs mere her.

Vigtig information fra de svenske myndigheder

Torsdag d. 19. marts og 30 dage frem lukker Sverige grænserne for alle ikke-EU-borgere.

Vigtig information fra Danske Torpare

Danske Torpares sekretariatet holder foreløbigt lukket for personligt fremmøde frem til d. 13. april
Danske Torpare holder sekretariatet lukket foreløbigt t.o.m. d. 13. april for at undgå spredning af corona. Vi har naturligvis åbent for henvendelser på telefonen, og mails besvares også. Læs mere her.

OBS!! Bestilling af varer i webshoppen
Bestiller du varer i vores webshop, gør vi opmærksom på, at de foreløbigt ikke kan sendes afsted resten af marts måned.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter