BiodiversitetS-nETVÆRKet

Det overordnede formål med Biodiversitetsnetværket er at inspirere medlemmerne til, hvad de selv kan gøre for at fremme biodiversiteten på deres ejendom. Uanset om det drejer sig om en mindre grund eller en ejendom med skov, eng og sø.

Biodiversitet handler om den brede vifte af dyr, planter, svampe, deres levesteder og deres gener.

Biodiversiteten er under stort pres, og alle lande i EU arbejder på planer, der kan understøtte og sikre biodiversiteten ved blandt andet at forbedre mulighederne for, at en række truede arter kan overleve.

Siden 1. februar 2024 har foreningen haft et netværk for Biodiversitet, og der er nedsat en styregruppe, der har holdt to møder og har gang i en lang række aktiviteter, som omfatter ideer til, hvad man selv kan gøre for at bevare og forbedre biodiversiteten. Snart kommer der en lille guide til, hvad du selv kan gøre, hvilke app’s du kan bruge, og hvordan du kan bruge netværket. Guiden bliver et levende dokument, som løbende vil blive opdateret med nye ideer og aktiviteter.

Styregruppen planlægger pt. to besøg i juni 2024, for medlemmer af netværket:

  • ”Biotopia” i Albertslund, hvor en hel park er omdannet til et eksperimentarium, og man kan lære en masse tricks og få gode ideer.
  • Naturvandring på en 12 ha. naturgrund i hjertet af Blekinge med mange naturtyper (sø, vandhul, eng, overdrev, mose, myr og skov). Vi diskuterer naturmål og metoder ved anlæg og pleje af de forskellige naturtyper. Hvordan laver man et nyt vandhul, og hvordan plejer man gammel natur som overdrev, eng og myr?

Derudover arbejdes på at undersøge le-slåningskursus, ”spis naturen-tur” og besøg på Linnéhuset i Råshult. Desuden vil vi fremskaffe viden om lokale miljøforeninger og fugleforeninger, der findes i det sydlige Sverige, og finde links til jer, der vil mere på lokalt plan. Der findes også en masse små og større beskyttede naturområder, hvor man kan få gode ideer til at understøtte udviklingen af biodiversiteten på eget torp.

Bliv en del af biodiversitetsnetværket
Som medlem af netværket har du adgang til det materiale, som styregruppen lægger op på netværkets særlige medlemsside. Det vil især dreje sig om materiale fra netværkets møder og oplysninger om aktiviteter.

For at blive medlem af netværket skal du logge ind på din medlemsprofil på Danske Torpares hjemmeside og opdatere dine medlemsoplysninger: Under ”Min profil” i øverste venstre hjørne vælger du ”Medlemskaber”, efterfulgt af ”Køb medlemskab” (og nej – det koster ikke ekstra når du er medlem). Endelig vælger du ”Netværk Biodiversitet”, sætter hak i de to bokse og klikker på “Fortsæt”. Så er du medlem!

Klik her for at ændre dine medlemsoplysninger