fbpx
Наши партнеры

Godt at vide for dig der skal sælge eller overdrage dit hus

Her får du links til vigtig viden om det juridiske i forbindelse med salg eller overdragelse af det svenske fritidshus. Dette krydret med anbefalinger til, hvordan hushandlen bliver så smertefri som muligt. Potentielle købere kan også læse med.

Når der handles hus i Sverige, er ansvarsfordelingen noget anderledes, end man kender det fra Danmark. I Sverige påhviler der nemlig køberen en omfattende pligt til at undersøge ejendommen. Det betyder blandt andet, at sælgeren efter en afsluttet handel ikke kan stilles til ansvar for synlige skavanker. Ligeledes er det køberens ansvar at sætte sig ind i, om de eksisterende installationer og anlæg opfylder de gældende krav.

Læs her en grundig gennemgang af hele salgsprocessen – både med anbefalinger og de juridiske forhold, der gælder for sælgeren.

Sælgers oplysningspligt

Dog skal sælgeren oplyse, hvis der eksempelvis er kommet et nyt pålæg fra kommunen om at forbedre afløb eller lignende. Her er der tale om sælgerens oplysningspligt. Denne pligt omfatter skjulte fejl og mangler. Sælger er ansvarlig for fejl og mangler ved ejendommen, hvis disse har været skjult for køberen, også selv om sælger intet kan bebrejdes. Dog er grænsen for skjulte fejl og mangler ikke, hvad køber så eller kunne se forud for købet, men hvad en sagkyndig fagmand kunne formode eller forestille sig. Fejl og mangler kan højst gøres gældende i 10 år fra købet.

Læs artiklen ”Sælger bør fortælle hvad man ved – også det dårlige

Overdragelse til familiemedlemmer

Mange svenske træhuse er gået i arv i flere generationer, og Danske Torpare får mange spørgsmål om, hvordan man bedst overdrager sit hus til næste led i familien. Der findes forskellige muligheder, hvor den bedste afhænger af de individuelle omstændigheder.

Læs artiklen “Sådan kan huset blive i familien – del 1“.

Danske Torpare afholder også løbende foredrag om generationsskifte og familieoverdragelse.

Hus på lejet grund

Sælger man et hus på lejet grund (arrendetomt), skal dette naturligvis gøres klart over for potentielle købere, og de skal informeres om, hvilke konsekvenser det har at eje hus på lejet grund.

Ejerskifte ved dødsfald eller skilsmisse

Ved ejerskifte i forbindelse med dødsfald eller skilsmisse er der forskellige regler, man skal være opmærksom på. Her finder du en nyttig artikel om dette emne bragt i bladet TORPARE i februar 2019.

Spar penge hos disse ejendomsmæglere

Når huset skal sælges, giver Danske Torpares udvalgte ejendomsmæglere rabat på salæret. Købere, som er medlemmer af Danske Torpare, kan også spare penge på disse mægleres servicepakker med kontakt til myndigheder og håndværkere. Læs mere om denne medlemsfordel her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter