fbpx
Наши партнеры

Vigtigt når du skifter adresse

Som fritidshusejer i Sverige er det vigtigt at informere de svenske myndigheder og forsyningsselskaber, når du skifter adresse i Danmark. Hvis de ikke har fået din nye adresse, er det meget sandsynligt, at vigtige breve og regninger strander, inden de når til din nye postkasse.

Det er der desværre mange danskere med fritidshus i Sverige, der har oplevet. Men det er heldigvis muligt at undgå rykkere, fogedsager og strømafbrydelse, når man ved, hvem man skal kontakte ved en adresseændring.

  • Skatteverket

Det svenske skattevæsen skal underrettes, hvis du skifter adresse. Husk at angive organisationsnummer og navne på alle ejere. Oplysningerne sendes til mailen til skatteverket@skatteverket.se

  • Kommunen

Det er også vigtigt at oplyse den nye adresse til kommunen, fordi de løbende sender regninger for slamsugning og renovation. Ofte skal man bede kommunen om at oplyse den nye adresse til de selskaber, der står for at udføre disse opgaver.

  • Andre forsyningsselskaber

Desuden skal el-forsyningsselskabet i Sverige også have besked, ellers risikerer man at stå uden el på torpet, hvis regningerne strander. Internet- og tv-udbydere skal have besked, hvis det er relevant. Da tv-licensen i Sverige er blevet skrottet til fordel for en public service-afgift, er det ikke længere nødvendigt at informere Radiotjänst om flytning. Nu kører det over skatten, og det er kun personer, der udelukkende betaler skat i Sverige, der fremover skal betale den nye afgift.

  • Forsikring 

En meget grim overraskelse er at finde ud af, at man ikke har en forsikring, fordi regningerne ikke er nået frem. Særligt fordi dette formentlig først bliver opdaget, når man har brug for sin forsikring. Derfor er det helt afgørende, at man husker at melde flytning til forsikringsselskabet.

Er man en del af en grundejerforening i Sverige, bør de naturligvis også underrettes.

Og endelig så bedes du selvfølgelig melde adresseforandring til Danske Torpare mail@torpare.dk.

print

Den svenske regering åbner nu grænsen mellem Sverige og Danmark

Grænsen til Sverige åbnes fra og med onsdag den 31. marts.

Ved indrejse til Sverige gælder det, at du skal kunne fremvise en negativ corona-test. Følgende testtyper er gyldige:

Læs mere om godkendte test-typer på Folkhälsomyndighetens hjemmeside her eller på vores hjemmeside her.

Det danske Udenrigsministerium fraråder fortsat alle udlandsrejser – også til huset i Sverige. Tager man, på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger om at blive hjemme, alligevel til Sverige, skal man ved hjemkomst til Danmark lade sig teste og gå i isolation i op til 10 dage. Læs mere om isolationskrav, undtagelser og muligheden for at forkorte isolationen her.

Få et overblik over, hvad du skal vide om indrejsereglerne til Sverige og Danmark her samt Danske Torpares arbejde for en undtagelse for ødegårdsejere her.

Har du covid-19-relaterede spørgsmål, kan du også ringe på den myndighedsfælles coronahotline på 70 20 02 33.

Sekretariatet holder lukket i påskens helligdage

Sekretariatet holder lukket for telefonen og personligt fremmøde fra skærtorsdag til og med mandag 2. påskedag. Vi er tilbage tirsdag d. 6. april kl. 09.00.

Tidsbestilling ved personligt fremmøde

Skal du have personlig hjælp på sekretariatet, beder vi venligst om at booke en tid på forhånd. Se kontaktoplysninger her.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter