fbpx
Наши партнеры

Vigtigt når du skifter adresse

Som fritidshusejer i Sverige er det vigtigt at informere de svenske myndigheder og forsyningsselskaber, når du skifter adresse i Danmark. Hvis de ikke har fået din nye adresse, er det meget sandsynligt, at vigtige breve og regninger strander, inden de når til din nye postkasse.

Det er der desværre mange danskere med fritidshus i Sverige, der har oplevet. Men det er heldigvis muligt at undgå rykkere, fogedsager og strømafbrydelse, når man ved, hvem man skal kontakte ved en adresseændring.

  • Skatteverket

Det svenske skattevæsen skal underrettes, hvis du skifter adresse. Husk at angive organisationsnummer og navne på alle ejere. Oplysningerne sendes til mailen til skatteverket@skatteverket.se

  • Kommunen

Det er også vigtigt at oplyse den nye adresse til kommunen, fordi de løbende sender regninger for slamsugning og renovation. Ofte skal man bede kommunen om at oplyse den nye adresse til de selskaber, der står for at udføre disse opgaver.

  • Andre forsyningsselskaber

Desuden skal el-forsyningsselskabet i Sverige også have besked, ellers risikerer man at stå uden el på torpet, hvis regningerne strander. Internet- og tv-udbydere skal have besked, hvis det er relevant. Da tv-licensen i Sverige er blevet skrottet til fordel for en public service-afgift, er det ikke længere nødvendigt at informere Radiotjänst om flytning. Nu kører det over skatten, og det er kun personer, der udelukkende betaler skat i Sverige, der fremover skal betale den nye afgift.

  • Forsikring 

En meget grim overraskelse er at finde ud af, at man ikke har en forsikring, fordi regningerne ikke er nået frem. Særligt fordi dette formentlig først bliver opdaget, når man har brug for sin forsikring. Derfor er det helt afgørende, at man husker at melde flytning til forsikringsselskabet.

Er man en del af en grundejerforening i Sverige, bør de naturligvis også underrettes.

Og endelig så bedes du selvfølgelig melde adresseforandring til Danske Torpare mail@torpare.dk.

print

Indrejseregler til Sverige og regler for hjemkomst til DK

Efter 31. maj bortfalder kravet om at fremvise negativ test ved indrejse til Sverige, hvis du er bosiddende i et af de nordiske lande.

Få et overblik over, hvad du skal vide om indrejsereglerne til Sverige og Danmark her.

Har du covid-19-relaterede spørgsmål, kan du også ringe på den myndighedsfælles coronahotline på 70 20 02 33

Læs Sveriges krav og anbefalinger til indrejsende i Sverige her.

Rejs til egen ødegård fra d. 21. april uden krav om isolation ved hjemkomst til DK

Fra d. 21. april er det vedtaget af Folketinget, at man kan rejse til egen ødegård i Sverige, uden at man skal gå i isolation ved hjemkomst til Danmark. Der gælder dog ingen særregel for kravet om at tage en test inden for 24 timer ved ankomst til Danmark. Læs mere om undtagelsen her.

Er du færdigvaccineret er du også fritaget fra krav om test og isolation ved hjemkomst til Danmark. Læs mere på coronasmitte.dk.

X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter