fbpx
Наши партнеры

Tv og licens

Udgivet den 24.01.2019, senest opdateret 18.03.2019

For udlændige med fritidshus i Sverige er det fra januar 2019 slut med at betale for at have et fjernsyn på torpet. I hvert fald for de flestes vedkommende. Der er nemlig visse undtagelser.

I Sverige betaler de en public service-afgift som en del af skatten og altså ikke licens. Som dansker med fritidshus i Sverige skal du ikke betale denne afgift som hovedregel. Dog er der undtagelser.

Tre specifikke kriterier skal opfyldes, for at man er forpligtet til at betale denne public service-afgift: 

  1. Du er over 18 år, og
  2. du har en erhvervsindtægt, og
  3. du er ubegrænset skattepligtig i Sverige.

Alle tre betingelser skal være opfyldt.

Det at være ubegrænset skattepligtig i Sverige betyder, at du betaler skat af alle dine indtægter til den svenske stat, uanset om du har indtægter fra Danmark og andre lande. Dette betyder i realiteten, at du har fast bopæl i Sverige. Hvis du har fast bopæl i Sverige, men betaler noget skat i Danmark, er du altså ikke ubegrænset skattepligtig i Sverige.

Hvis du i Sverige kun betaler din fastighetsavgift, skal du ikke betale public service-afgiften. Hvis du har indtægt fra landbrug eller skovbrug i Sverige, skal du kun betale afgiften, hvis alle tre betingelser er opfyldt. Hvis du for eksempel er bosiddende i Danmark, og i Sverige kun betaler skat af disse indtægter, skal du ikke betale public service-afgiften.

Men hvis du har bopæl i Sverige og dermed betaler al skat i Sverige, har en indtægt og er over 18 år, skal denne afgift altså betales.

Læs mere om public service-afgiften her.

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter