fbpx

Simreret med vildt og efterårets svampe og bær

Udgivet d. 13.09.2022

Er du heldig at have skaffet et stykke vildt, kan resterne fint skæres i mindre stykker og bruges i en simreret. Her får du opskriften på en lækker duftende ret, der får det bedste ud af efterårets spisekammer.

Kilde: Huntem

Sank dine råvarer lokalt
Til denne opskrift skal du bruge to håndfulde svampe, som du oplagt kan sanke i den svenske natur til formålet. Er du ikke helt kyndig svampekender, er der råd at hente. I webshoppen finder du nemlig flere gode svampebøger, bl.a. ‘Svampe – du kan spise‘, hvor svampeguide og bogens forfatter Jens H. Petersen guider dig gennem spiselige svampe og deres uspiselige dobbeltgængere. Måske du også har brug for en svampekniv til turen? Den finder du her.

Ingredienser
4-6 personer

  • 800 g skåret vildtkød i mundrette stykker, vendt i 3-4 spsk hvedemel
  • 2 stk. zittauerløg, hakket
  • 2 stk. skalotteløg, hakket
  • 200 g bacon, skåret i tern
  • 1 dl calvados, cognac el. lign. spiritus
  • 4 kviste timian
  • 4 stk. lauerbærblade
  • 10 stk. enebær, knust
  • Hele peberkorn af forskellige slags, alt afhængig af smag og temperament
  • 2 x 25 g smør til stegning
  • 1 dl fløde
  • 2 håndfulde blandede svampe, f.eks. Karl Johan og kantareller
  • 1 bk brombær
  • 1 håndfuld hasselnødder, friske og hakkede
  • Salt

Fremgangsmåde
Steg løg og krydderier i smør. Tilsæt bacon og steg det hele let gyldent. Løg og bacon sættes fra i en skål, og kødet steges af i gryden til det er let brunet. Calvadosen og ca. en halv liter vand tilsættes, og løg/bacon-blandingen hældes tilbage i gryden. Læg låg på og skru ned til middel varme. Lad det simre i 1,5 time. Rør i gryden ind i mellem. Bliver retten for tyk, kan tilsættes lidt ekstra vand.

På en varm pande smeltes smør, og svampene ristes 5-10 minutter til de er gyldne. Svampe og fløde tilsættes nu gryderetten. Lad retten samle sig i 10-15 minutter. Hvis retten ikke har den ønskede konsistens, kan den evt. jævnes med lidt Maizena. Tilsæt brombær og lad simre yderligere 10-15 minutter.

Tag gryden af blusset og smag til med salt og peber. Lad retten hvile et par minutter, mens du hakker hasselnødderne. Drys hakkede hasselnødder over gryden, og retten er klar til servering.

Retten kan serveres med en grov kartoffel- eller rodfrugtmos, sødt og surt.

Velbekomme!

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter