fbpx

Midsommermad

Udgivet 17.06.2020

Syltet sildekage – Matjessill-tårta

  • 225 g svensk kavring
  • 75 g smeltet smør
  • 4 husblas
  • Ca. 2-300 g finthakkede matjes-sildefileter
  • 1 mellemstort, finthakket rødløg
  • ½-1 dl hakket purløg og dild
  • 3 dl creme fraiche 18 procent
  • 125 g neutral flødeost

Smelt smørret, og blend kavringen sammen med smørret. Pres blandingen ud i en kageform med løs bund (24 cm i diameter). Lad den stå i køleskabet en halv time. Læg husblassen i koldt vand cirka 5 minutter. Blend sild, løg og krydderurter, og kom creme fraiche og flødeost i. Fjern vandet fra husblassen, og smelt den forsigtigt på lav varme (eller i vandbad). Kom herefter husblassen i sildemassen.

Tærten skal stå koldt i 4-6 timer, gerne natten over – og den kan både serveres i helhed eller i små bidder. Pynt med radiser, krydderurter og rødløg, hakket æg (eller hvad man nu har lyst til.)

Opskriften er sekretariatschef Victoria Lindtners, som er svensker med stort s, når det kommer til midsommerens madtraditioner.

Du kan læse mere om midsommer i bladet TORPARE for juni måned her.

 

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter