Udgivet d. 18.11.2022
Er du stødt på udfordringer med at indgå aftaler om betaling af dine svenske regninger via Autogiro? Den problemstilling er i hvert fald velkendt for mange torpare. Det er der dog råd for! Medlem Jette Engelbreth har nemlig taget sagen i egen hånd og er lykkedes med at etablere Autogiro-aftaler med flere svenske virksomheder. Læs hvordan herunder!
Nyheden om et samordningsnummer
Det var en stor nyhed, da det fra juni 2021 blev muligt for danske torpare at søge om et samordningsnummer i Sverige, men det blev alligevel ikke det ’sesam luk dig op’ til det svenske samfund, som medlem Jette Engelbreth havde håbet på. For selvom hun nu var den glade ejer af et samordningsnummer, skulle det vise sig, at det stadig ikke var nok for at betale faste regninger knyttet til huset i Sverige via Autogiro.
Men Jette Engelbreth gav ikke så let op – heldigvis. For med en god portion kampgejst, viljestyrke og gåpåmod kontaktede hun én for én de svenske firmaer, som hun og de øvrige ejere af ødegården i Värnamo har aftaler med om renovation, el og andet, der vedrører den almindelige drift af huset. Og det skulle vise sig at være umagen værd.
Sagen i egen hånd
Armeret med pasoplysninger, samordningsnummer, oplysninger om registrerings-, konto- og kundenummer i sin svenske bank samt kundenummer hos den leverandør, hun tog kontakt til, fik hun aftaler om betaling af faste regninger via Autogiro i stand med først renovationsselskabet SÅM, så Eksjö Energi og senere E.ON og Länsförsäkringar. Alle parter sendte de på foranledning en Autogiro-blanket til Jette Engelbreth, som hun skulle udfylde. Og selvom Autogiro-aftalerne ikke kom i stand med det trylleslag, hun havde håbet, samordningsnummeret ville fungere som, er der nu styr på de faste betalinger til renovation og el, og det er for Jette Engelbreth blevet en del nemmere at administrere økonomien omkring den fælles ødegård!
Nøglen til at få disse Autogiro-aftaler på plads skulle for Jette Engelbreth vise sig at være hendes kundenummer i sin svenske bank, som hun opgav sammen med de øvrige oplysninger. Og så var der ingen problemer.
Hvis du vil gøre som Jette Engelbreth, skal du:
- Sikre dig, at du har en bankkonto i et svensk pengeinstitut samt et samordningsnummer
- Finde følgende oplysninger frem: pasoplysninger, samordningsnummer, registrerings- og kontonummer i din svenske bank, kundenummer i din svenske bank samt kundenummer hos den leverandør, du kontakter.
- Kontakte den svenske leverandør, du ønsker at oprette en Autogiro-aftale hos og bede om en Autogiro-blanket.
- Udfylde udleverede/fremsendte Autogiro-blanket og returnere til leverandøren. Selvom der ikke er fortrykt plads til at notere dit kundenummer hos din svenske bank, kan du med fordel supplere dine kontooplysninger i banken med dit kundenummer.
- Nu skulle de faste betalinger blive trukket via Autogiro.
Begiver du dig ud i samme ringerunde, hører vi meget gerne fra dig, hvad udfaldet bliver!
Disse svenske firmaer har givet succes
Jette Engelbreth fik hos sin svenske bank at vide, at de ikke kunne være behjælpelige med at oprette Autogiro-aftaler, men at det var op til den enkelte leverandør at afgøre, om de ville etablere sådanne.
Godt forberedt med ovenstående oplysninger, har Jette Engelbreth ind til videre haft held med at etablere betaling af faste regninger via Autogiro hos renovationsselskabet SÅM, Eksjö Energi, E.ON og Länsförsäkringar.
Har du endnu ikke fået et samordningsnummer? Læs her, hvordan du kommer i besiddelse af sådan et.