fbpx

Den svenske finansinspektion vil gerne hjælpe danske torpare

9. april 2024

I marts måned skrev vi, at Danske Torpare havde sendt brev til svenske bank-instanser om de stadig flere problemer, nuværende og potentielle danske husejere i Sverige oplever med det svenske bankvæsen. Det er problemer med enten at få en svensk bankkonto eller beholde en bankkonto, man allerede har.
Finansinspektionen (FI) i Sverige har nu svaret på vores henvendelse. Inspektionen takker for information og beder os om at sende dem konkrete eksempler på, hvad det er, I oplever med navngivne svenske banker.

Lovisa Wetterblad, Senior finansinspektör i FI, skriver
”FI har stor nytta av dina och andras upplysningar i vårt arbete med at övervaka att företagen följer lagar och regler. Information som framförs til FI tas tillvara som underlag i vårt arbete och är en vigtig del i vårt tilsynsarbete. Har ni någon information om det är någon bank som sticker ut när era medlemmar bliver nekade eller får uppsagda konton?”

Hvis du oplever, at du enten ikke kan få en svensk bankkonto i forbindelse med huskøb eller bliver truet med at få lukket din svenske bankkonto, så foreslår Danske Torpare at du:

    1. Klager til bankens klageinstans – fx bankens ombudsmand. Oplysninger om klageinstansen bør findes på bankens hjemmeside. I Swedbank/Sparbankerne er det her https://www.swedbank.se/en/contact-us/handling-of-complaints.html
    2. Skriver til Danske Torpare på mail@torpare.dk, hvis vi må videregive dit eksempel til den svenske finansinspektion.
print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter