fbpx

Mazarinkage – kageopskrift til svensk fika-hygge

I Sverige er en kaffepause mere end blot en pause. Fika, som svenskerne kalder det, er en kulturel institution, der er forbundet med samvær og afslapning. Den 13. marts, er Mazarinens dag – en af mange mærkedage, der er udsprunget af fika-kulturen, som oven i købet har fået tildelt sit eget bagværk.

Mazarinkagen er inspireret af østrigsk bagværk, opkaldt efter en fransk kardinal, men opfundet i Skandinavien. Danskerne mener, at den er dansk, mens svenskerne også vil tage æren for den søde mandelkage.

Om den er dansk eller svensk, vil vi ikke blande os i. Vi vil i stedet invitere til, at I hopper med på den svenske fika-tradition og giver jer i kast med en opskrift på mazarinkagen.

***Denne portion passer til en springform på ca. 22 cm***

45 min.

8 pers.

Ingredienser

Mazarinkage

  • 250 g marcipan, groftrevet
  • 180 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • Lidt smør til formen

Glasur

  • 3 dl flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4–5 tsk. vand

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt marcipan og pisk også denne godt ind i massen.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
  4. Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
  5. Hæld marcipanmassen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag mazarinkagen i en forvarmet ovn ved 190 grader (almindelig ovn) i ca. 35 min. Mærk evt. på midten af kagen, om den har samme blødhed som resten af kagen. Mærkes den mere blød på midten, skal den have lidt længere.
  7. Tag kagen ud af ovnen, og lad kagen køle af, inden den tages ud af springformen og placeres på en tallerken.
  8. Bland flormelis, vaniljesukker og vand til en smørbar glasur.
  9. Smør glasuren på kagen, som herefter sættes i køleskabet til glasuren er størknet.
  10. Spis kagen.

 

print
X
×
Bliv medlem
Shop
Videnscenter
Aktiviteter